הילה מציינת שהקציצות האלה כל כך פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שהן פשוט תענוג לאכילה. במקור המתכון הוא עם עוף, אולם ניתן להכין אותו גם בגרסה צמחונית ופשוט לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הכרישה.
למתכונים נוספים מהבלוג "ביסים"
מקור תמונה:
bissim
אופן הכנת הקציצות פרסה:
-
חתכו את הכרישות הנקיות בחתך לאורך (הבסיס צריך להישאר מחובר) ושטפו אותן היטב מחול. קצצו אותן והעבירו למחבת גדולה ורחבה.
מקור תמונה:
bissim
-
הוסיפו שמן זית למחבת ורבע כוס מים, ותבלו במלח. כסו את המחבת ואדו את הכרישה במשך 10-15 דקות על להבה בינונית.
-
ערבבו מדי פעם, וכאשר הכרישה מתרככת הוסיפו את הבצל הירוק הקצוץ, ערבבו ובשלו למשך כדקה נוספת ללא מכסה על להבה גבוהה, עד שכל הנוזלים ייעלמו. לבסוף תנו לתוכן המחבת להתקרר.
מקור תמונה:
bissim
-
בינתיים רסקו את המצות במעבד מזון.
-
כשהכרישה נעימה למגע, העבירו אתה לקערה והוסיפו את הביצים, העוף, הפטרוזיליה ופירורי המצה. פזרו מלח ופלפל וערבבו היטב. גם אם העיסה נראית לכם רכה מדי, אל תוסיפו עוד פירורי מצה משום שהיא תתייצב מעט בקירור. כדאי בשלב הזה לטגן חתיכה קטנה במחבת כדי לבדוק את התיבול וגם את יציבות הקציצה (כך ניתן לדעת אם כדאי להוסיף עוד פירורי מצה או לא). צננו את התערובת במקרר למשך שעה או יותר.
-
לאחר שהתערובת התקררה עצבו את הקציצות בעדינות עם ידיים רטובות מעט וטגנו אותן עד שהן מזהיבות. אם העיסה עדיין רכה יחסית לאחר הקירור, זה בסדר.
מקור תמונה:
bissim
-
הקציצות מוכנות. תוכלו להגיש אותן חמות, פושרות או קרות, הן טעימות כך או כך.
מקור תמונה:
bissim
מקור: הילה קריב