כל מי ששומר על כשרות בחג הפסח מכיר היטב את עוגיות היין האהובות, אך לעתים הן כבר נמאסות עלינו. לכן, כדאי להכיר את העוגיות הבאות שיהוו תחליף הולם ואולי אף טעים יותר מעוגיות היין. הכירו את עוגיות חמאת הבוטנים ללא גלוטן!
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים לעוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן:
אופן הכנת העוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
ערבבו בקערה בינונית מרגרינה, סוכר חום, סוכר לבן וביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את חמאת הבוטנים והקשיו אל הקערה ולאחר ערבוב הוסיפו פנימה את שאר המצרכים – סודה לשתייה, קמח תירס, קמח טפיוקה וקמח תפו"א.
-
ערבבו היטב את תכולת הקערה עד לקבלת בצק אחיד.
-
דלו מהקערה כדורים של בצק בגודל מעט קטן מכדורי פינג פונג, שטחו אותם והניחו על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות במרווחים של 1-2 ס"מ אחד מהשני.
-
הכניסו את התבנית אל התנור ואפו במשך 8-10 דקות או עד שהשוליים מתחילות להזהיב.
-
הוציאו את התבנית מן התנור, הניחו לה להתקרר ולאחר מכן הגישו את העוגיות הטעימות.