אין כל צורך להמתין עד שהעיסה תתפח כדי ליהנות מבראוניז שוקולד מפנק וטעים! נסו את המתכון הבא ותיווכחו בתוצאה המדהימה!
אופן הכנת הבראוניז:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
הפרידו את החלבונים מהחלמונים, והקציפו את החלמונים יחד עם 150 גרם סוכר.
-
המיסו את השוקולד והחמאה באמצעות שיטת באן מארי, וערבבו אותם היטב.
-
ערבבו את תערובת החלמונים יחד עם תערובת השוקולד.
-
הקציפו את החלבונים יחד עם אבקת קקאו, מלח והסוכר שנותר.
-
ערבבו היטב את תערובת החלבונים יחד עם בלילת השוקולד.
-
שמנו תבנית אפייה וצקו לתוכה ⅔ מהבלילה. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20 דקות.
-
הוציאו את הבראוניז מהתנור, צקו את שארית הבלילה באופן שווה על כולה, והשאירו מרווח של ס"מ 1 בקצוות ללא בלילה כלל.
-
כסו את התבנית עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה.
-
לבסוף, חממו את התנור על 200 מעלות והכניסו את התבנית ל-10 דקות, מה שישאיר את החלק העליון של הבראוניז נוזלי.
מקור: לאה ג.