בשביל המתכון הפשוט הזה לא תצטרכו יותר מ-3 מרכיבים, והוא מושלם לא רק בפסח, אלא גם עבור כל יום בשנה. בסוף תהליך ההכנה תקבלו עוגיות פריכות ומענגות שלא תאמינו עד כמה פשוט היה להכין אותן.
אופן הכנת העוגיות בוטנים:
-
מערבבים את המצרכים יחד בקערה בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מכניסים את הקערה למקרר ל-10 דקות.
-
במקביל, מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
-
מוציאים את הבלילה מהמקרר ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (אפשר להרטיב מעט את כפות הידיים בזמן הכנת העיגולים).
-
ממקמים את הכדורים במרחק 2 ס"מ זה מזה ומשטחים אותם קלות באמצעות מזלג (ניתן לשטח בצורת שתי וערב).
-
מכניסים לתנור ל-5 עד 8 דקות , העוגיות צריכות להיות יחסית רכות וחומות בתחתית.
-
כאשר העוגיות מוכנות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על השיש.