החרוסת - מסמלת את הטיט שבעזרתו בנו בני ישראל את ערי המסכנות במצרים כשעבדו בפרך, והיא חלק מקערת ליל הסדר. אוכלים אותה יחד עם המרור כדי להמתיק ולבטל את הטעם המריר. לחרוסת מגוון דרכי הכנה, כשבכל עדה נהוג להכין אותה בצורה שונה: בעדה הספרדית למשל נהוג להכין אותה מתוקה מתמרים, אצל האשכנזים מתפוחים, יין אדום ואגוזים... לא משנה באיזו דרך או מתכון תבחרו, יתקבל מטבל מתקתק וטעים, שעדיף להחביא עד ליל הסדר אחרת תצטרכו להכין אותו שוב ;)
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חרוסת ביתית טעימה:
תמרים: אפשר להשתמש בתמרים טריים, ממרח תמרים, תמרים בוואקום, לבחירתכם. אם החלטתם להשתמש בתמרים טריים מומלץ להשרות אותם במים רותחים במשך כמה דקות, כדי לרכך אותם. בנוסף פעולת ההשריה גם תקל על הורדת הקליפה לפני הטחינה.
תפוחים: איזה סוג? לא משנה, רק אל תשכחו להסיר את הקליפה. אפשר לגרר אותם על פומפייה, לחתוך לקוביות קטנות, לטחון במעבד מזון. דרך נוספת להכנת החרוסת היא לבשל את התפוחים במחבת על להבה בינונית כ-2-3 דקות עם כף סוכר ומעט יין ולהוסיף לתערובת.
סילאן: ניתן להחליף את הסילאן בדבש.
אגוזים: אפשר לקצוץ אותם דק, או לטחון דק או גס.
טחינה: לקבלת מחית חלקה ואחידה טוחנים את כל המרכיבים עם מעט תירוש בבלנדר או מעבד מזון בפולסים, לדעתי מרקם קצוץ או טחון גס יותר הוא טעים ומיוחד.
להעשרת הטעם: הוסיפו צימוקים, תאנים, רימונים, שזיפים, גינג'ר מגורר, אגוז מוסקט, הל, ציפורן.