יש כאלה שמשוגעים על תמרים ואוהבים אותם בכל צורה: בעוגות, עוגיות, ממרחים, שייקים, סלטים, תבשילים ואפילו סתם כנשנוש בריא, ויש כאלה כמוני שלא "משתגעים" עליהם ובד"כ מתאכזבים כשהם מגלים שבתוך אוזן המן למשל מסתתר תמר ולא שוקולד.
נתקלתי בכתבה סופר מפרגנת על התמרים, שעשתה לי חשק להכין משהו עם הפרי הבריא והנהדר הזה, והגעתי למסקנה שהגיע הזמן להשתדרג לכדורים קצת שונים מכדורי השוקולד המסורתיים שאני בד"כ מכינה, ולהכין כדורי תמרים.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין כדורי תמרים:
התמרים: אם אין לכם בבית מעבד מזון אפשר להשתמש בחבילת תמרים בוואקום המגיעים מעוכים וטחונים, דבר שיקצר לכם את הזמן (כמובן בלי שלב ההשריה במים) הכדורים שיתקבלו יהיו קצת פחות רכים, אך עדיין טעימים. מומלץ לבחור בתמר מסוג מג'הול כיוון שהם רכים ועסיסיים יותר לעומת סוגים אחרים. אם בחרתם לטחון בעצמכם, אל תדלגו על שלב ההשריה במים שיגרום לתמרים להיות רכים ויסייע גם במידה ותרצו להסיר בקלות את הקליפות.
השקדים: אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק ואפשר גם בטחינה גסה יותר או אפילו בשקדים פרוסים, לבחירתכם. כמובן שלא חובה להשתמש דווקא בשקדים, אפשר גם עם אגוזי מלך/ פקאנים/ פתי בר...
שמן הקוקוס: גורם לתערובת להתייצב אחרי הקירור, ניתן להמיר אותו בחמאה או מחמאה ולהקפיד על ייבוש וסחיטת התמרים ממי ההשריה.
הטחינה: את הטחינה אפשר להחליף בחמאת בוטנים.
ציפוי הקוקוס: במקום ציפוי הקוקוס גלגלו את הכדורים בשומשום/זרעי פשתן/קקאו...