בשביל ליהנות מעוגיות טעימות עם טעם עשיר לא צריך לדחוף לגוף הרבה סוכר וחומרים משמרים, כי אפשר להכין בקלות עוגיות ביתיות ודלות פחמימות. לגולשת בא במייל רונית הנגבי יש מתכון נהדר שמאפשר לעשות בדיוק את זה, וגם אתם מוזמנים להכיר אותו. אחרי כמה שלבי הכנה פשוטים ואפייה קצרה, תוכלו להתפנק עם סהרוני וניל ואגוזי לוז דלי פחמימות בלי לחוש יותר מדי תחושות אשמה. המתכון עושה שימוש בתחליפי סוכר מגוונים שניתן לרכוש בחנויות הבריאות השונות, וגם אם תתקשו למצוא את חלקם, ניתן יהיה לעשות שימוש במוצרים זמינים יותר ועדיין ליהנות מהעוגיות הנהדרות האלה.
מקור תמונה:
רונית הנגבי
רכיבים לסהרוני וניל ואגוזי לוז דלי פחמימות:
אופן הכנת סהרוני וניל ואגוזי לוז דלי פחמימות:
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
מערבבים את כל החומרים למעט החלמון במעבד מזון, עד לקבלת בצק עדין.
-
נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
-
בידיים לחות יוצרים סהרונים קטנים מהבצק ומסדרים על התבנית - שימו לב שהם יתפחו מעט בזמן האפייה.
-
מברישים את העוגיות בעדינות עם החלמון המהול ואופים כ-12 דקות בשליש התחתון של התנור.
-
כאשר העוגיות מתקשות ומזהיבות, מוציאים ומצננים היטב עד להתקשות מלאה.
-
פזרו מעל העוגיות אגוזי לוז מרוסקים מעורבבים עם אבקת סוכר, או תחליף אבקת סוכר או ממתיק דומה (ראו טיפ) וכעת אפשר להכניס לאחסון בקופסה אטומה או להגיש וליהנות מהטעם.
טיפ השף:
רצוי לקשט את העוגיות המוכנות עם אבקת תחליף סוכר, שבבי קוקוס, דבש וכדומה.