אם היינו מציעים לכם לאכול חול הייתם ודאי מסרבים ובצדק, הרי אנחנו כבר לא ילדים בגן, אך ילדים בגיל וגם בנפש בהחלט ישמחו לטעום מעוגיות החול הנהדרות האלה! לפי חיה דר מבלוג האוכל fromhayawithlove, יש להם מרקם נימוח וגרגרי בדיוק כמו חול, אך טעמן הוא מתוק, עשיר ומפנק - דרך מושלמת לסיים כל ארוחה או לשדרג כל כוס שתייה חמה. לצד הכינוי "עוגיות חול" יש למנה הזאת שמות רבים, רייבה, ארייבה, ר’ריבת, ג’ריבה, והיא מוכרת מאוד במטבחי מרוקו וספרד. אם עוד לא הכנתם או טעמתם את התענוג הזה בעבר, בעזרת המתכון הבא תגלו כמה זה קל!
אופן הכנה:
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מתאימה בנייר אפייה.
-
שמים בקערת מיקסר חמאה, שמן, מי ורדים, 50 גרם סוכר ואבקת סוכר, ומערבלים עם וו גיטרה.
-
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר עד שהכל מתאחד.
-
מוסיפים את המים ולשים עד שהבצק הפירורי מתאחד.
-
התחילו להפריד חתיכות קטנות מהבצק, לושו כדורים קטנים כדי שיהיו לכם כ-40 עוגיות והניחו על תבנית האפייה.
-
נועצים שקד בכל עוגייה, מערבבים קינמון עם 2 כפיות סוכר ומפזרים מעט מעל העוגיות.
-
מכניסים לאפייה של 25 דקות, העוגיות נשארות בהירות בתום הזמן, אז אין לדאוג בקשר לצבען.
-
רצוי לצנן את העוגיות לפני ההגשה ולשמור בכלי אטום במידת הצורך.