קחו ביס אחד מחטיפי הלימון האלה ותתאהבו בהם תוך שנייה! יש בהם איזון מושלם של מתיקות וחמיצות, אך אם אתם בדיאטה היזהרו, כי הם עלולים לגרום לכם לוותר על כל מה שהשגתם עד עכשיו!
אופן הכנת התחתית:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית אפייה בגודל 33x23x5 ס"מ. נייר האפייה צריך לעלות עד לקצוות התבנית (צפו בסרטון כדי לראות איך לעשות זאת ביעילות).
-
הכניסו לקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה והסוכר, והפעילו את המיקסר עד שיתאחדו.
-
הוסיפו את תמצית הווניל, הקמח והמלח, והמשיכו לערבב את הכל עד שמתקבלת תערובת מתפוררת ואין עוד קמח יבש.
-
פרשו את הבצק באופן שווה על תחתית נייר האפייה, ולחצו עליו קלות עם האצבעות כדי לשטח אותו.
-
אפו את התחתית למשך 18-20 דקות, עד שהיא מזהיבה מעט בקצוות.
-
העבירו את התחתית למשטח קירור.
אופן הכנת המילוי:
-
בזמן שהתחתית בתנור, טרפו בקערה גדולה את הביצים והסוכר עד שהם משתלבים היטב.
-
הוסיפו את מיץ הלימון וגרידת הלימון, וטרפו שוב עד שכל החומרים מתאחדים.
-
הוסיפו קמח וטרפו עד שמתקבלת תערובת חלקה ולא נותרות שאריות של קמח יבש.
-
העבירו את התערובת אל התחתית ואפו במרכז התנור (על אותו חום) למשך 30-35 דקות או עד שהמילוי מתייצב.
-
ברגע שהמילוי כבר לא מתנועע במרכז, הוציאו את התבנית מהתנור על מנת שלא תאפו יתר על המידה.
-
תנו למאפה להתקרר בטמפרטורת החדר למשך שעה אחת לפחות, ולאחר מכן הכניסו אותו למקרר למשך שעתיים לפני ההגשה.
-
כדי להפריד את חטיפי הלימון מתבנית האפייה, תפסו בקצה אחד של נייר האפייה שמבצבץ בחוץ ומשכו החוצה בהטיה לצד (צפו בסרטון כדי לראות איך).
-
הניחו את המאפה על קרש חיתוך וצרו ממנו 18-20 ריבועים.
-
פזרו על הכל אבקת סוכר והגישו.
טיפ השף:
אפשר לשמור על חטיפי הלימון בטמפרטורת החדר למשך מספר שעות, אך לאחר מכן מומלץ לשמור אותם במקרר - למשך שבוע לכל היותר. ניתן כמובן להחליף את הלימונים בכל פרי הדר אחר לבחירתכם, כמו אשכולית או תפוז. עם זאת, אם מדובר בפרי מתוק יותר, מומלץ להשתמש בפחות סוכר.