לפעמים באמצע היום בא לנו "לחטוף" איזה פינוק מתוק ומרענן – משהו שירומם את מצב רוחנו, יכניס קצת שמחה ומתיקות לפה, אולי אפילו ייקנח איזה ארוחת צהריים טובה או ישמש כמעורר באמצע היום. חטיפי תות-הלימון הפשוטים להכנה הבאים הם בדיוק כאלה: ממתק מעולה, שמחבר בין חמצמצות הלימון למתיקות התות ויוכל לרענן לכם את היום בכל זמן שתרצו בכך.
אופן הכנת הקראסט:
-
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר, המלח והחמאה - השתמשו בזוג מזלגות כדי למערוך את קוביות החמאה אל תוך המרכיבים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הניחו נייר אפייה בתבנית בגודל 22X33 ס"מ ושמנו אותו באמצעות ספריי שמן נון-סטיק.
-
שפכו לתוך התבנית את תערובת הקמח והחמאה, דחסו אותה כלפי מטה בחוזקה, ואפשרו לה לבצבץ רק כ- ¼ 1 ס"מ מחוץ לתבנית.
-
הכניסו את התבנית עם התערובת למקרר וצננו למשך 30 דקות, ואז הכניסו אותה לתנור לאפייה על חום של 175 מעלות, למשך 20-25 דקות או עד שהיא משחימה קלות. בסיום האפייה הוציאו התערובת מן התנור ותנו לה להתקרר.
אופן הכנת המילוי:
-
כוונו את התנור לחום של 160 מעלות, ובקערה גדולה ערבבו ביצים, סוכר וקמח.
-
הניחו בבלנדר את התותים, גרידת הלימון, מיץ הלימון והחלב וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
שפכו את התערובת מן הבלנדר לתוך תערובת הביצים שבקערה וערבבו היטב.
-
מזגו את התערובת המאוחדת לתוך הקראסט שבתבנית האפייה ומיד הניחו את התבנית בתנור.
-
אפו כ-45 דקות, או עד שהתערובת לא מתנועעת כשאתם מנענעים קלות את התבנית (הזמן ומעלות החום הדרושים לכך יכולים להשתנות במעט מתנור לתנור).
-
בסיום אפשרו להכל להתקרר במשך 30-45 דקות, ואז הפרידו את המאפה מהתבנית. חתכו ל-24 חתיכות שוות, הבזיקו מעל מעט אבקת סוכר, הגישו ואכלו בתיאבון!