קלים, אווריריים ומלאים בטעם ביתי מתוק וחמים של ימים קרירים – אלו הם כדורי התפוחים המטוגנים שמגיעים לצד רוטב נפלא שמשדרג את טעמם אפילו עוד יותר. הכדורים הנפלאים הללו, שיכולים לשמש כקינוח לכל ארוחה או סתם מעדן מתוק לימים קרירים, עשויים מתפוחי גרני סמית' עסיסיים שמחזיקים היטב בזמן טיגון. בנוסף מדובר במתכון טבעוני, כך שגם אלו הנמנעים ממוצרים מהחי יוכלו ליהנות ממנו.
מקור תמונה:
Tasty
רכיבים לכדורי תפוחים מטוגנים:
רכיבים לרוטב לכדורי התפוחים:
אופן הכנת הכדורי תפוחים מטוגנים:
-
בסיר גדול עם תחתית מוצקה, חממו את שמן הקנולה על להבה בינונית, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
-
בקערה גדולה, טרפו יחד את קמח העוגות, הסוכר החום, אגוז המוסקט, הפלפל האנגלי, המלח, אבקת האפייה ו-½ כפית קינמון.
-
בקערה נפרדת, טרפו את חלב שקדים ביחד עם השמן הצמחי, התפוחים, המרגרינה המומסת ותמצית הווניל.
-
הוסיפו באיטיות את תוכן הקערה עם המרכיבים הרטובים לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים וערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
בעזרת כף גלידה או באמצעות הידיים, החלו להוציא חלקים מן התערובת ולעצב אותם לצורת כדור, והניחו אותם בסיר עם השמן הרותח לטיגון עד שהם מזהיבים ומבושלים היטב – כ-4-5 דקות בסך הכל.
-
הניחו תבנית רשת בתוך תבנית רגילה. הוציאו את כדורי התפוחים מן הסיר בעזרת כף מחוררת, הניחו אותם על גבי תבנית הרשת ותנו להם להתקרר.
אופן הכנת הרוטב לכדורי התפוחים:
-
בזמן שהכדורים מתקררים, הניחו בקערה גדולה את אבקת הסוכר, הקינמון וחלב השקדים, וערבבו עד ליצירת תערובת חלקה.
-
זלפו את הרוטב מעל הכדורים, חכו 5 דקות, והגישו. בתיאבון!