מעטים האנשים שלא אוהבים קינוחים מתוקים ורובנו הגדול בדרך כלל אוכל קינוחים שעשירים בשוקולד. אין שום דבר פסול בכך, אך בזכות המתכון הבא שיכיר לכם קינוח טעים, מרשים ופשוט, אנחנו בטוחים שתזנחו את השוקולד לטובת הטעם המפנק של תותים ושמנת. אז קדימה, הכינו את כל המצרכים הדרושים, הפשילו שרוולים והחלו במלאכת ההכנה של הקינוח שיגרום לכם, למשפחתכם ולחבריכם לקבל טעימה קטנה מגן עדן.
רכיבים למתכון לרולדת שמנת ותותים:
אופן הכנת המתכון לרולדת שמנת ותותים:
-
ראשית, חממו תנור ל-180 מעלות.
-
טרפו את כל הביצים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת צהובה ואחידה.
-
הוסיפו 2 וחצי כוסות סוכר וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו שמן, אבקת אפייה, מלח, 2 כפיות תמצית וניל וקמח באופן הדרגתי, וערבבו היטב עד שכל החומרים יתאחדו.
-
כעת שמנו תבנית מלבנית ונמוכה, הניחו בתוכה נייר אפייה גדול וצקו את הבלילה באופן שווה לאורך כל התבנית. דפקו בעדינות את התבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר והכניסו לתנור למשך 15 דקות או עד לקבלת גוון שחום.
-
פרשו מגבת מטבח נקייה על משטח העבודה ופזרו עליה את אבקת הסוכר.
-
הוציאו את בסיס העוגה מהתנור והפכו אותו בזהירות על המגבת.
-
בעזרת המגבת, גלגלו את בסיס העוגה בזהירות. המגבת תהיה בתוך העוגה, וזה בסדר גמור.
-
הניחו את בסיס העוגה במקרר לצינון במשך כ-30 דקות.
-
בינתיים ערבבו בקערה גדולה שמנת, 1 כף תמצית וניל ואת הסוכר שנותר (חצי כוס) עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוציאו את בסיס העוגה המגולגלת מהמקרר ופרשו אותו מחדש על משטח העבודה כך שהמגבת מפרידה בינו לבין המשטח.
-
מרחו את תערובת השמנת בצורה אחידה על כל בסיס העוגה המגולגלת ופזרו את התותים בצורה שווה.
-
גלגלו את העוגה בזהירות בעזרת המגבת – שימו לב שהפעם היא לא נכנסת פנימה כמו בשלב 8, פזרו בנדיבות מעל אבקת סוכר, חתכו והגישו.