זה אולי לא המתכון הכי בריא בעולם – בכל זאת, מדובר בבראוניז - ועדיין, תוספת הקישואים היא בהחלט מבורכת, הן מבחינת הערכים התזונתיים שלהם והן מבחינת הטעם והמרקם. מה שטוב בבראוניז האלה זה שהם ממש נמסים בפה, והקישואים שמתווספים להם הם כה רכים ועסיסיים, שמובטח לכם קינוח מושלם שיפתיע אתכם בכמה שהוא טוב. אנחנו יודעים מה אתם חושבים – ירקות במתכון לקינוח? תסמכו עלינו – זה קסם טהור!
אופן הכנת בראוניז קישואים:
-
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות, שמנו תבנית בגודל 23x33 ס״מ והניחו עליה נייר אפייה.
-
במחבת בינונית ועל אש בינונית-נמוכה, המיסו 2 כוסות של שוקולד צ׳יפס ואת החמאה, וטרפו בלי להפסיק - אל תתנו לתערובת להגיע לרתיחה. כשמתקבלת תערובת חלקה, הסירו מהאש והניחו בצד לקירור למשך 15 דקות.
-
בקערת מיקסר קטנה, טרפו יחדיו את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
-
בקערת מיקסר נפרדת וגדולה, טרפו יחדיו את הביצים, הסוכר, השמן ותמצית הווניל עד שכל הרכיבים משתלבים היטב. הוסיפו גם את השוקולד שהתקרר וטרפו אותו בתערובת.
-
העבירו את המצרכים היבשים מקערת המיקסר הקטנה אל הגדולה, וערבבו היטב עד שכל הרכיבים משתלבים.
-
קפלו לתוך התערובת שבקערת המיקסר את הקישואים המגוררים עד שהם משתלבים היטב.
-
שפכו את התערובת לתבנית האפייה, ופזרו מעליה את שאר ½ הכוס של השוקולד צ׳יפס שנותרו.
-
אפו את הבראוניז על חום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
-
בסיום הוציאו מהתנור, השאירו בצד להתקררות קלה ובתיאבון!
טיפ השף:
אם אתם מעוניינים שיצאו לכם בראוניז במרקם רך ונימוח, אפו למשך 35-37 דקות והוציאו אותם כאשר קיסם שתחדירו פנימה יצא ברובו נקי. אם אתם מעוניינים בבראוניז יציבים ומעט יותר יבשים, אפו למשך 40 דקות והוציאו מהתנור כשהקיסם יוצא נקי.