מתחשק לכם לתת לילד הקטן שבכם לפרוץ החוצה? פנקו אותו, את עצמכם ואת כל האנשים שיקרים לכם בעוגייה ענקית שהיא למעשה עוגת מחבת עשירה עם שוקולד וסוכריות צבעוניות! התוצאה תשמח את כל מי שיראה אותה ותמלא את היום שלו בטעם מתוק ושוקולדי שקשה לעמוד בפניו! תהליך ההכנה אמנם דורש לא מעט עבודה עם מיקסר, אבל עדיין אורך רק פרק זמן קצר מאוד לפני שהמחבת עם העוגייה נכנסת לתנור ומתחילה להפיץ ריח מדהים בבית...
רכיבים למתכון לעוגייה ענקית במחבת:
אופן הכנת המתכון לעוגייה ענקית במחבת:
-
חממו מראש תנור ל-170 מעלות, ובינתיים ערבבו את החמאה למשך כדקה בקערה גדולה עבור מיקסר ידני או שולחני עם וו גיטרה או לישה.
-
הוסיפו לחמאה סוכר לבן וחום, והמשיכו לערבב על מהירות בינונית- גבוהה. אחרי שהתקבלה תערובת אחידה הוסיפו את הביצים והווניל. הקפידו לעצור במידת הצורך כדי לגרד את הבלילה מדפנות הקערה.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, המלח, הקורנפלור והסודה לשתייה.
-
ערבלו את התערובת היבשה לתוך הרטובה על מהירות מיקסר איטית. הבצק יהיה "עקשן למדי" אך אין סיבה לדאגה.
-
המשיכו לערבל באיטיות והוסיפו את שבבי השוקולד ואת הסוכריות הצבעוניות. ערבלו למשך 10 שניות נוספות כדי לערבב את הגושים בתערובת.
-
העבירו את התערובת מהקערה למחבת משומנת קלות בגודל של 24-30 ס"מ שמתאימה לחימום בתנור. שטחו ומרחו את התערובת באופן אחיד והכניסו לתנור.
-
אפו את עוגיית המחבת למשך 30-40 דקות בהתאם לעובי העוגה ודרגת הפריכות הרצויה. בסיום, הניחו לעוגייה להתקרר קלות ואכלו בתיאבון!