בארצנו הקטנה שלג הוא מחזה נדיר, אבל במטבח שלכם הוא יכול להפוך לאורח קבוע בזכות המתכון הנהדר הזה לעוגיות עם טעם עדין ונפלא שעושה טוב בפה. שילוב הטעמים הקלאסי של לימון וקוקוס עומד בבסיס המאפה החורפי הפשוט הזה, אבל "הכוכבת" היא אבקת הסוכר שמעניקה לכל עוגייה מראה של כדור שלג קטן ונימוח שילדים ומבוגרים כאחד פשוט לא יכולים לעמוד בפניו!
רכיבים לעוגיות לימון וקוקוס:
אופן הכנת העוגיות לימון וקוקוס:
-
ערבבו בקערה גדולה בעזרת מיקסר חשמלי את החמאה עד שהיא מקבלת מרקם חלק ורך.
-
הוסיפו לחמאה חצי כוס אבקת סוכר, מיץ ליים ותמצית וניל, ערבבו על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו בהדרגתיות את הקמח, גרידת הליים והמלח, ואחרי שכל הרכיבים מתאחדים הוסיפו גם את שבבי הקוקוס עד לפיזור אחיד בתערובת.
-
כסו את הקערה והכניסו את הבצק למקרר למשך 30 דקות.
-
בינתיים, חממו תנור מראש ל-180 מעלות ורפדו תבנית גדולה בנייר אפייה.
-
אחרי ההמתנה יש להוציא את הבצק מהמקרר ולהתחיל ליצור ממנו כדורים קטנים בגודל 2-3 ס"מ. את הכדורים המוכנים הניחו על התבנית המרופדת במרחק של לפחות 2-3 ס"מ זה מזה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו את העוגיות למשך 14-18 דקות - עד שתחתית העוגיות מקבלת צבע חום-זהוב.
-
העבירו את העוגיות לתבנית רשת לקירור של חמש דקות ובמקביל הכינו קערה בינונית עם בערך כוס של אבקת סוכר, את השאר יש לשמור בצד עבור השלמות אם יהיה צורך.
-
לאחר חמש דקות המתנה, לא יותר, גלגלו את העוגיות באבקת הסוכר עד לכיסוי מלא והחזירו אותן לתבנית הרשת. לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין, חזרו על התהליך שוב והוסיפו אבקת סוכר לקערה במידת הצורך.
-
העוגיות שלכם מוכנות! מומלץ להגיש אותן עם מעט גרידת ליים לקישוט ואת השאריות יש לאחסן בכלי אטום.