header

מתכון לברברי – לחם פרסי

הלחם שתכירו במתכון הבא נקרא גם "נאן אי ברברי", והוא לחם פרסי שטוח ומסורתי שמצופה בזרעי שומשום. באיראן אפשר למצוא אותו בכל מאפייה, והוא מתאים לכל ארוחה ביום – ארוחת בוקר, צהריים או ערב. אתם תגלו שקל מאוד ליצור את צורתו הייחודית, כשכל מה שצריך לשם כך זה רק את אצבעות הידיים שלכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לברברי – לחם פרסי מקור תמונה: unicornsinthekitchen.com
רכיבים למתכון ללחם ברברי:
קמח - 500 גרם
מלח - ½1 כפית
סוכר - 1 כפית
חמאה - 15 גרם (לא מלוחה)
מים פושרים - 320 מ"ל
רכיבים למתכון לזיגוג הלחם:
קמח - 1 כף
מים - ½ כוס
אופן הכנת המתכון ללחם ברברי:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, לושו יחדיו במהירות נמוכה את הקמח, המלח, הסוכר, החמאה והשמרים. בזמן הערבוב, הוסיפו לאט לאט את המים.
  2. ברגע שהבצק מתגבש, הגבירו את המהירות לבינונית ותנו למיקסר ללוש למשך 10 דקות.
  3. בסוף הלישה הבצק אמור להיות מוכן ולא דביק. כסו את קערת המיקסר במגבת והניחו בצד למשך 10 דקות.
  4. אחרי שעברו 10 דקות הניחו את הבצק על משטח מקומח וחלקו אותו לשני חלקים שווים. צרו מהחלקים האלה כדורים, כסו אותם עם מגבת והניחו אותם בצד למשך חצי שעה. בינתיים תוכלו להכין את הזיגוג (הוראות בהמשך).
  5. אחרי שעברה חצי שעה הניחו את אחד הכדורים על נייר אפייה, שטחו אותו עם הידיים וצרו בעזרתו צורת אליפסה.
  6. צרו בבצק שקעים בעזרת האצבעות (פרט לאגודל), ולאחר מכן הברישו עליו את הזיגוג וצפו בזרעי שומשום.
  7. העבירו את נייר האפייה עם הבצק לתבנית אפייה, כסו את התבנית כולה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 30 דקות.
  8. הכינו את כדור הבצק השני, חממו את התנור על חום של 225 מעלות, וברגע שהוא חם הסירו את הניילון הנצמד מהתבנית הראשונה והכניסו אותה לתנור.
  9. אפו את הלחם למשך 18 דקות, עד שהוא משחים, ולאחר מכן תנו לו להתקרר למשך 10 דקות לפני שתגישו אותו. בצעו זאת גם עם חתיכת הבצק השנייה.
אופן הכנת המתכון לזיגוג הלחם:
  1. ערבבו את כל הרכיבים במחבת והביאו אותם לסף רתיחה על להבה בינונית.
  2. ערבבו את התערובת עד שהיא מתעבה – זה ייקח 3-4 דקות.
  3. הניחו את הזיגוג בצד ותנו לו להתקרר.
טיפ השף:
אם אין לכם מיקסר, תוכלו ללוש את הרכיבים בידיים למשך 10 דקות, עד שהבצק אינו דביק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: