במטבח הפרסי יש מגוון רחב של מאכלים מיוחדים וטעימים, אך את המנה המצוינת הבאה לא הרבה אנשים מכירים. מקורו של מתכון תבשיל הפול והביצים שלפניכם הוא במחוז גילן שבצפון איראן, אך אין שום סיבה שהוא לא יזכה לפופולריות גם במטבח שלכם. למרות שמקורה במטבח שידוע בשל מנות בשריות רבות, מנת הביצים שלפניכם מתאימה לצמחונים והיא אף בעלת ערכים תזונתיים טובים למדי.
מקור תמונה:
persianmama
אופן הכנת התבשיל:
-
הפשירו לחלוטין את הפול תחת זרם מים פושרים.
-
הניחו סיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו חמאה, פול, מלח, פלפל ובשלו כ-7 דקות או עד שרוב נוזלי הפול מתאדים. ערבבו בתדירות גבוהה ובעדינות על מנת שלא לשבור את הפול.
-
הנמיכו את החום לבינוני, הוסיפו בצל מטוגן, כורכום, שמיר קצוץ ושום. ערבבו ובשלו עוד כ-2 דקות נוספות.
-
הוסיפו את המים החמים, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש לנמוכה ביותר. כסו את הסיר ובשלו אותו במשך כ-30 דקות.
-
לאחר זמן הבישול הזה צרו 4 גומות בתבשיל הפול וצקו בכל גומה ביצה אחת, כסו ובשלו עד להתמצקות הביצים לפי מידת העשייה האהובה עליכם והגישו חם לצד לחם או אורז
.