מנות רבות במטבח הספרדי מכילות פלפל חלפיניו אשר מוסיף להן עקצוץ טעים במיוחד. במתכון שלפניכם, פלפל החלפיניו הוא מרכז המנה ואליו מצטרפות גבינות קשות ומתובלות שיוצרות את אחת ממנות הטאפס הטעימות והמיוחדות ביותר שיש.
אופן הכנת הפלפל הממולא:
-
חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
חצו את הפלפלים החריפים והוציאו לחלוטין את הזרעים והקרומים הלבנים בעזרת כף או כלי דומה.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד גבינות, זיתים, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל.
-
מלאו כל חצי פלפל בתערובת הגבינות והניחו בתבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-15 דקות או עד לקבלת גוון חום-זהוב.
-
הגישו חם או קר, מומלץ יחד עם רבע לימון.