לא צריך הרבה רכיבים כדי להפוך את הכרוב האדום לכוכב במנת גורמה עם טעם עשיר ומפתיע, למעשה נחוצים רק 6 מהם יחד עם 10 דקות של עבודה וזהו! כדי לעשות זאת במדויק אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המתכון שהבאנו כאן לפניכם ולהיעזר בו בפעם הבאה שאתם רוצים להכין ארוחה מושקעת ומיוחדת. אתם יכולים להיות בטוחים בכך שלא הרבה אנשים יצפו לטעם המתוק של המנה הזאת, אך אחרי שהם ינסו אותה בפעם הראשונה הפה שלהם בהחלט ישתוקק לעוד!
מקור תמונה:
food52.com
רכיבים לכרוב אדום מתוק בתנור:
אופן הכנת כרוב אדום מתוק בתנור:
-
חממו מראש תנור ל-170 מעלות ושמנו תבנית אפייה גדולה עם חצי מכמות החמאה המומסת.
-
הסירו את שכבת העלים החיצונית ביותר של הכרוב וחיתכו אותו באופן שווה ל-8 "פלחים" כמו פרוסות אבטיח.
-
סדרו את פלחי הכרוב בשכבה אחידה בתוך התבנית, שפכו מעליהם ¼ כוס מים, הברישו עליהן את החמאה שנותרה ופזרו מלח לפי הטעם.
-
כסו את התבנית עם שכבה רופפת של נייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך שעה.
-
אחרי החלק הראשון של האפייה הוציאו את התבנית, היפכו בזהירות את חתיכות הכרוב, הכניסו ביניהן את תפוחי העץ והברישו מעל הכל את חומץ היין.
-
כסו את התבנית באופן רופף פעם נוספת והחזירו לתנור לאפייה של שעה נוספת.
-
לאחר החלק השני של האפייה הוציאו את התבנית, הסירו את נייר הכסף, העלו את החום בתנור ל-220 מעלות, הברישו מעל הכרוב את הריבה והחדירו אותה בעדינות בין הפרוסות ותפוחי העץ.
-
החזירו את הכרוב לתנור לאפייה קצרה של בערך 15 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהוא מתחיל להשחים קלות. הוציאו מהתנור והגישו את המנה לשולחן בעודה חמה לאחר זמן קירור קצר.