header

מתכון לכרוב אדום מתוק בתנור

לא צריך הרבה רכיבים כדי להפוך את הכרוב האדום לכוכב במנת גורמה עם טעם עשיר ומפתיע, למעשה נחוצים רק 6 מהם יחד עם 10 דקות של עבודה וזהו! כדי לעשות זאת במדויק אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המתכון שהבאנו כאן לפניכם ולהיעזר בו בפעם הבאה שאתם רוצים להכין ארוחה מושקעת ומיוחדת. אתם יכולים להיות בטוחים בכך שלא הרבה אנשים יצפו לטעם המתוק של המנה הזאת, אך אחרי שהם ינסו אותה בפעם הראשונה הפה שלהם בהחלט ישתוקק לעוד!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לכרוב אדום מתוק בתנור מקור תמונה: food52.com
רכיבים לכרוב אדום מתוק בתנור:
כרוב אדום - 1 (בינוני)
חמאה - 4 כפות (מומסת)
תפוחי עץ - 2 (קלופים ופרוסים, ללא הליבה, רצוי מזן גרני סמית')
ריבת דומדמניות - ¼ כוס (או ריבת פירות יער דומה)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת כרוב אדום מתוק בתנור:
  1. חממו מראש תנור ל-170 מעלות ושמנו תבנית אפייה גדולה עם חצי מכמות החמאה המומסת.
  2. הסירו את שכבת העלים החיצונית ביותר של הכרוב וחיתכו אותו באופן שווה ל-8 "פלחים" כמו פרוסות אבטיח.
  3. סדרו את פלחי הכרוב בשכבה אחידה בתוך התבנית, שפכו מעליהם ¼ כוס מים, הברישו עליהן את החמאה שנותרה ופזרו מלח לפי הטעם.
  4. כסו את התבנית עם שכבה רופפת של נייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך שעה.
  5. אחרי החלק הראשון של האפייה הוציאו את התבנית, היפכו בזהירות את חתיכות הכרוב, הכניסו ביניהן את תפוחי העץ והברישו מעל הכל את חומץ היין.
  6. כסו את התבנית באופן רופף פעם נוספת והחזירו לתנור לאפייה של שעה נוספת.
  7. לאחר החלק השני של האפייה הוציאו את התבנית, הסירו את נייר הכסף, העלו את החום בתנור ל-220 מעלות, הברישו מעל הכרוב את הריבה והחדירו אותה בעדינות בין הפרוסות ותפוחי העץ.
  8. החזירו את הכרוב לתנור לאפייה קצרה של בערך 15 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהוא מתחיל להשחים קלות. הוציאו מהתנור והגישו את המנה לשולחן בעודה חמה לאחר זמן קירור קצר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.