המתכון הבא יעזור לכם להכין פשטידה פשוטה וטעימה על בסיס גבינות וכרובית, שהיא פשוט פינוק מחמם ומנחם לימי החורף הקרים. תוכלו להכין אותה עם מגוון רחב מאוד של שילובי גבינות אהובות, אז כמעט כל אחד יכול להתאים את המנה לטעמו, ויש לה עוד יתרונות רבים כמו היותה צמחונית וללא גלוטן. נסו לכין אותה באירוח או בארוחת הערב המשפחתית הבאה שלכם, ורוב הסיכויים הם שתקבלו מחמאות מקיר לקיר!
רכיבים לפשטידת כרובית עם גבינות:
אופן הכנת פשטידת כרובית עם גבינות:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות ושמנו קלות תבנית פשטידה עם מעט שמן קנולה או שמן אבוקדו בנוסף לכמות שבמתכון.
-
נגבו קלות את הכרובית כדי לייבש אותה אם יש צורך אחרי הניקוי והחיתוך, והכניסו לתבנית הפשטידה.
-
אפו את הכרובית למשך כ-25 דקות עד שהגוון שלה מתחיל להשתנות לזהוב-חום.
-
בזמן שהכרובית בתנור הכינו את הבלילה לפשטידה: חממו מחבת גדולה עם 2 כפות שמן אבוקדו על אש בינונית, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו קלות תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהוא משחים קלות - כ-10 דקות.
-
הוסיפו שום כתוש וחלב קוקוס, והביאו לרתיחה. בשלו את התערובת למשך כ-2 דקות בזמן רתיחה עד שמתקבל רוטב סמיך.
-
הסירו את המחבת מהאש ותנו לרוטב להתקרר למשך כ-3 דקות. הוסיפו את החלמונים הטרופים, ערבבו והחזירו את המחבת לחימום על אש בעוצמה בינונית-גבוהה, עד שהתערובת מעלה אדים אך לא רותחת.
-
הוסיפו למחבת חומץ, כוס אחת מתערובת הגבינות המגורדות וערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. תבלו במלח, פלפל וחומץ עד לקבלת הטעם הרצוי והסירו מהאש.
-
שפכו את תוכן המחבת לתבנית עם הכרובית לאחר תום זמן האפייה הראשוני בתנור, השתדלו למלא היטב את החורים והפינות. פזרו מעל את כוס תערובת הגבינות שנותרה, הגבירו את חום התנור ל-220 מעלות והחזירו את התבנית לאפייה קצרה של 5-6 דקות.
-
לסיום, אפשר להעביר את התנור למצב גריל למשך 3 דקות כדי לקבל ציפוי גבינה קצת חום ופריך, ואפשר גם פשוט להשאיר את הפשטידה לחימום נוסף מעבר ל-5-6 דקות של השלב הקודם.
-
בסיום הוציאו את הפשטידה מהתנור, פזרו מעל בצל ירוק, תנו לה להתקרר קלות והגישו לשולחן.