מחפשים מנת פאי מלוחה וטעימה במיוחד שנראית ממש כמו פיצה חגיגית? מצאנו עבורכם מתכון מושלם, ומי שתציג אותו בפניכם היא יוצרת המתכונים Berko Made. כשתכינו את המנה המעולה הזו, אתם תגלו שהיא עשירה בגבינות שרובנו מאוד אוהבים, ושהשילוב המושלם שלהן עם עגבניות שרי יהפוך אותה לכוכבת הארוחה שלכם. אז התחמשו בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, והכינו פאי גבינות ועגבניות שרי שאפילו לא ידרוש מכם התפחה!
רכיבים למתכון לפאי גבינות ועגבניות שרי:
אופן הכנת המתכון לפאי גבינות ועגבניות שרי:
-
להכנת תחתית הפאי, ערבבו בקערה את הקמח, כפית המלח, הסוכר, אבקת האפייה, האורגנו, הטימין, ו-½ כפית של אבקת השום.
-
הוסיפו לאט ובהדרגה את החלב והמשיכו לערבב – יתכן שתגלו שאתם צריכים פחות מהכמות הנקובה.
-
ערבבו את התערובת עם כף, וכשהיא תהפוך למעט דביקה, לושו אותה עם הידיים. אם הבצק מרגיש רטוב מדי, אפשר להוסיף עוד קמח.
-
כשהבצק אחיד ורך, רדדו אותו לעיגול והעבירו לתבנית אפייה עגולה בקוטר של 26 ס"מ. הדקו אותו מעט בדפנות והניחו לבצק לנוח לכמה דקות.
-
להכנת המלית ערבבו את הביצים הטרופות עם 3 הגבינות.
-
הוסיפו לתערובת את המלח ואבקת השום הנותרים, ופלפל שחור לפי טעמכם, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת על בסיס הבצק שבתבנית.
-
סדרו את חצאי עגבניות השרי מעל המלית, כשהצד העגול שלהן פונה מעלה.
-
הכניסו את התבנית לתנור בחום של 160 מעלות למשך כ-20 דקות.
-
העבירו את התנור למצב גריל, הגבירו את החום ל-200 מעלות והניחו את התבנית במיקום העליון ביותר. אפו ל-5 דקות נוספות, עד שהחלק העליון של הפאי משחים מעט. שימו לב שהשלב הזה קורה מהר, ולכן עליכם להשגיח על התנור היטב.
-
הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
טיפ: אפשר לשדרג את הפאי עם זיתים, בצל, תירס ופלפל.
מקור: Berko Made