אוהבים מסעדות איטלקיות? בימים שבהם אנו מתבקשים להישאר בבית, אין לנו ברירה אלא להכין לעצמנו מנות פסטה ופיצה, או לדמיין גרסאות משודרגות שלהן בערגה. אבל איך תגיבו אם נגיד לכם שמצאנו עבורכם מתכון למנה איטלקית חלומית, ממש כמו אלו שניתן להזמין במסעדות הכי טובות? אתם מוזמנים לנסות להכין מנת ריגטוני ממולא מצוינת, שבאופן מפתיע היא גם ממש קלה להכנה!
מקור תמונה:
delish
רכיבים למתכון לריגטוני ממולא:
מלח - להכנת הריגטוני ועוד קצת לתיבול
אופן הכנת המתכון לריגטוני ממולא:
-
חממו תנור ל-175 מעלות ושמנו תבנית אפייה.
-
בשלו ריגטוני בסיר גדול עם מים מלוחים, לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה, עד לרמת אל דנטה.
-
כשהריגטוני מוכנים, סננו מהם את המים והניחו אותם בתבנית האפייה.
-
ערבבו בקערה גדולה את הריקוטה, התרד, הביצה, הפרמז'ן, השום וגרידת הלימון. תבלו את התערובת עם מלח וקומץ של גרגרי פלפל אדום.
-
העבירו את התערובת המוכנה לשקית זילוף. אם אין לכם אביזר זה, תוכלו להשתמש גם בשקית פלסטיק קטנה לסנדוויצ'ים שבפינתה תחתכו חור לזילוף.
-
קחו מחבת גדולה, וכסו את תחתיתה ב-⅓ מכמות רוטב המרינרה.
-
מלאו כל ריגטוני בתערובת הריקוטה באמצעות שקית הזילוף.
מקור תמונה:
delish
-
השכיבו את הריגטוני המוכנים על גבי הרוטב ששפכתם לתחתית המחבת, כפי שניתן לראות בתמונה הבאה.
מקור תמונה:
delish
-
לאחר שיצרתם שכבה אחת של ריגטוני ממולאים במחבת, שפכו מעליה ⅓ נוסף מרוטב המרינרה, ופזרו את המוצרלה מעל.
-
הניחו שכבה נוספת של ריגטוני ממולא, ופזרו מעליה את שאריות רוטב המרינרה והפרמז'ן.
-
הכניסו את המחבת לאפייה בתנור, עד לקבלת מרקם פריך ולבעבוע הרוטב, כ-30 דקות.
-
הגישו לשולחן חם. בתיאבון!