מחפשים מנה איטלקית משובחת ומיוחדת שהיא לא רק פיצה, לזניה או פסטה? מצאנו לכם מתכון מצוין לסלט מיוחד שמשלב בתוכו פרי, ירק, תבלינים, לחם וגבינה, בקיצור – חגיגה של טעמים בפה. והיתרון הכי גדול שלו הוא שתוכלו להכין אותו תוך 10 דקות בלבד, מה שהופך אותו לפתרון מושלם אם פתאום באים אליכם אורחים או כשמתחשק לכם לאכול סלט מעט שונה. אז הכינו את סלט הפנצנלה המיוחד הזה, שיפתיע אתכם בטעמו המשובח!
מקור תמונה:
delish
רכיבים למתכון לסלט פנצנלה עם אפרסק:
אופן הכנת מתכון לסלט פנצנלה עם אפרסק:
-
חממו תנור ל-220 מעלות.
-
ערבבו את הבצל הסגול ואת חומץ הבלסמי בקערה קטנה, והניחו בצד.
-
הניחו את קוביות הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, שפכו מעליהן 1 כף שמן זית ופזרו מעט מלח.
-
אפו את הקוביות עד שיקבלו מרקם פריך, 5-10 דקות, והוציאו אותן להתקרר בחוץ עוד בטרם ישחימו.
-
הניחו את האפרסקים בקערה, הוסיפו 1 כף שמן זית, תבלו עם מעט מלח ופלפל, וערבבו.
-
העבירו את האפרסקים למחבת רגילה או גריל וטגנו אותם עד לחריכה, 2-3 דקות לערך אם יש צורך, אל תעשו זאת לכל האפרסקים בבת אחת אלא רק חלק בכל סבב טיגון.
-
הפכו את האפרסקים וטגנו אותם על הצד השני ל-2 דקות נוספות. בסיום, העבירו אותם לכלי אחר והניחו בצד להתקררות.
-
שפכו לקערה גדולה ¼ כוס מרוטב הבצל והחומץ שהכנתם, ו-6 כפות שמן זית. תבלו עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-
סננו את תערובת הבצלים והחומץ לתוך כלי, ושמרו את הנוזל בצד.
-
את הבצלים שנותרו לאחר הסינון הניחו בקערה גדולה, יחד עם קוביות הלחם, האפרסקים החרוכים והבזיליקום.
-
שפכו מעליהם את הנוזל המסונן וערבבו.
-
חלקו את התערובת ל-4 צלחות, ושימו מעל כל אחת מהן את גבינת הבוראטה. קשטו עם מעט בזיליקום ושמן זית, והגישו לשולחן.