אי אפשר לדבר על המטבח הרומני בלי להזכיר את אחת ממנות הדגל של המדינה, הממליגה. הדייסה החמה הזו שעשויה מקמח תירס מקבלת טוויסט במתכון הבא, כשמוסיפים לה מעט שמיר וגבינות. נסו את התוספות האלה ותקבלו מנה מהבילה ונימוחה עם טעם מיוחד.
מקור תמונה:
Sarah
אופן הכנת הממליגה:
-
בסיר בינוני, הביאו את המים לרתיחה. הוסיפו להם מלח וחמאה וערבבו עד המסה מלאה.
-
הוסיפו למי המלח בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבול מתמיד.
-
המשיכו לבשל את הממליגה על אש נמוכה וערבבו אותה לעתים קרובות עד הסמכה (35-40 דקות).
-
לקראת סוף הבישול, הוסיפו את הגבינה המגורדת והשמיר, ערבבו היטב עד שהגבינה נמסה והשמיר מפוזר בצורה אחידה. לרוב המנה מוגשת חמה, אולם תוכלו גם להגישה קרה לצד סלט טרי.