פנה קוטה אמנם נראה כמו קינוח יוקרתי ומהודר, אך תאמינו או לא, קל ופשוט להכין אותו גם בבית. אפשר להגיש אותו בכוס או בקערת רמקין אם יש לכם אחת כזו, ובמתכון הבא תשדכו לו רוטב פירות יער מגרה שיהפוך כל ביס לתענוג אמיתי. צירפנו גם סרטון שיראה לכם עד כמה זה קל, אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים והתחילו להכין!
אופן הכנת פנה קוטה:
-
מזגו כוס חלב למחבת (לא על האש), פזרו מעל את הג׳לטין והמתינו 3-5 דקות עד שהג׳לטין יתרכך.
-
הניחו את המחבת על אש בינונית-נמוכה וערבבו עד שהג׳לטין מתמוסס והתערובת מתחילה להעלות אדים - 4-5 דקות (אל תביאו להרתחה).
-
הוסיפו למחבת שמנת להקצפה, סוכר, תמצית וניל ומלח, והמשיכו לערבב למשך 5 דקות עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין בתערובת שמעלה אדים (לא להרתיח).
-
הסירו את המחבת מהאש והמתינו למשך 5 דקות שהתערובת תתקרר מעט.
-
שימו את השמנת החמוצה בקערה, טרפו אותה ואט אט ובהדרגה הוסיפו את התערובת מהמחבת.
-
כשהתערובת חלקה, סננו אותה דרך מסננת רשת דקה וחלקו אותה בין 6 כוסות או 8 קערות רמקין.
-
הכניסו את הכוסות או הקערות למקרר למשך 4-6 שעות.
אופן הכנת סירופ פירות יער:
-
הכניסו מחצית מכמות הפטל, מחצית מכמות התותים, מיץ הלימון וסוכר לסיר קטן, הביאו לרתיחה על אש נמוכה ובשלו למשך 4-5 דקות, עד שמתקבל סירופ.
-
העבירו לסיר את הפטל והתותים הנותרים והסירו אותו מהאש.
-
כשהסירופ בטמפרטורת החדר, מזגו אותו באמצעות כף על גבי הפנה קוטה והגישו.