עוגות הן דבר קסום וטעים שקשה להתנגד אליו ולסרב לו, במיוחד כאשר הן מוגשות לצד קפה או משקה חם אחר. אך מה קורה כאשר מאחדים כוחות ומשלבים בקינוח גם דברים מתוקים וגם קפה? התשובה הטעימה מוגשת לפניכם. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הפשוט לעוגת קפה וקרמל שתצליח להדהים גם אתכם בזכות טעמה המיוחד.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת העוגת קפה וקרמל:
-
הניחו חלב, פולי קפה, גרידת לימון, חצי כוס סוכר ווניל בסיר קטן.
-
הניחו את הסיר מעל אש בינונית והביאו את תכולתו לכדי רתיחה עדינה – הסירו מן האש והניחו בצד למשך 30 דקות.
-
חממו תנור ל-160 מעלות והניחו צלחת עמידה לחום בקוטר 23 ס"מ לצד הכיריים.
-
ערבבו בסיר קטן מעל אש בינונית-נמוכה מיץ לימון, ⅔ כוס סוכר ומים תוך ערבוב מתמיד עד להמסת הסוכר – בערך כ-5 דקות.
-
חשוב לא למהר בשלב זה ולוודא שהסוכר מומס עוד לפני שהתערובת רותחת.
-
ברגע שהסירופ מתחיל להתבהר, הפסיקו לערבב והגבירו את עוצמת האש לבינונית, בשלו תוך ערבול כל כמה דקות עד שמתחיל לעלות מעט עשן.
-
שפכו את התערובת מיד לצלחת והטו אותה כך שכל בסיסה יתמלא בקרמל והניחו אותה בתבנית עם שוליים גבוהים.
-
הקציפו את הביצים בקערה בינונית וחממו מחדש את תערובת הקפה עד שהיא מתחילה להעלות אדים.
-
צקו את תערובת הקפה לקערת הביצים וטרפו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את תערובת הביצים דרך מסננת רשת עדינה לצלחת המרופדת בקרמל, מלאו את התבנית במים רותחים כך שיגיעו כמעט לגובה הצלחת והכניסו את התבנית לתנור.
-
אפו את העוגה כשעה וחצי, הוציאו אותה והניחו את הצלחת בתבנית עם מים קרים למשך 30 דקות.
-
הוציאו את הצלחת מהתבנית עם המים הקרים, כסו בניילון נצמד והניחו אותה בצד למשך 4 שעות לפחות ואפילו יותר – ככל שיעבור יותר זמן העוגה תתייצב יותר טוב (עד 1 יום).
-
בעזרת סכין דקה החלו לחתוך את העוגה בבסיסה הצמוד לצלחת מכל הכיוונים וודאו כי הסכין נשארת צמודה לבסיס הצלחת.
-
הניחו צלחת גדולה מעל העוגה והפכו אותה במהרה, אגרו את נוזלי הקרמל וטפטפו אותם מעליה והגישו אל השולחן בחיוך.