לפרנץ' טוסט יש שלל גרסאות, כשכאן בישראל נהוג להשתמש בשאריות החלה של שבת עם חלב, שמנת מתוקה, ביצים וסוכר. באיטליה מוסיפים למתכון מוצרלה, בספרד מוסיפים יין ודבש ובהונג קונג עושים אותו בטיגון עמוק, אך גרסה מגרה עם צורת הגשה מושלמת שכזו עוד לא ראיתם. למדו כיצד להכין פרנץ' טוסט פורח, מפנק ומקורי שאיש לא ישכח!
אופן הכנת פרנץ' טוסט פורח:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
הניחו 3 פרוסות לחם אחת על השנייה ושטחו אותן עם מערוך. חתכו את הקרום והפרידו בין הפרוסות. חזרו על כך עם כל שאר פרוסות הלחם.
-
בקערה בינונית, ערבבו גבינת שמנת, ⅓ כוס סוכר וגרידת לימון, והניחו בצד.
-
בקערה בינונית אחרת, ערבבו יחדיו חלב, שמנת מתוקה, סוכר חום, ביצים, תמצית וניל, אגוז מוסקט ו-2 כפות קינמון, והניחו בצד.
-
מרחו בעזרת סכין 2 כפות של תערובת גבינת השמנת על כל פרוסת לחם. לאחר מכן הוסיפו לכל פרוסה כפית אחת של ריבה לבחירתכם, וגלגלו כמה שיותר הדוק.
-
ערבבו בקערה קטנה את 2 כפיות הסוכר ו-3 כפיות הקינמון הנותרות.
-
פרשו נייר אפייה על תבנית, והניחו במרכזה קערה רחבה בקוטר 7.5 ס"מ.
-
טבלו כל פרוסת לחם מגולגלת בתערובת החלב, וודאו שלא מטפטף ממנה. סדרו 12 פרוסות מגולגלות סביב הקערה שבמרכז התבנית. הברישו על כל פרוסת לחם מגולגלת עוד קצת מתערובת החלב, ובזקו מעל גם מתערובת הקינמון והסוכר. עשו זאת פעמיים נוספות עם שאר פרוסות הלחם המגולגלות, כשכל פעם תיצרו שכבה אחרת וחדשה. לבסוף הסירו את הקערה בעדינות.
-
אפו את הפרנץ' טוסט למשך 22-25 דקות, עד שהם מקבלים גוון שחום-זהוב.
-
הניחו שוב את הקערה במרכז התבנית ומלאו אותה בסירופ מייפל. בזקו מעל לפרנץ' טוסט אבקת סוכר, וקשטו מסביב עם פירות יער לבחירתכם.
מקור: Tasty