אם אתם מחפשים רעיון לארוחת בוקר מפנקת או קינוח מרשים וקל להכנה, כיסוני פרנץ' טוסט הם התשובה הטעימה שתעשה לכם טוב על הלשון ושתרשים את כל מי שיושב ליד השולחן; ילדים, בני משפחה וחברים. יתרון נוסף שיש למנה הזאת מלבד הטעם והמראה המשגעים שלה, הוא שבניגוד למתכוני פרנץ' טוסט רגילים, היא לא מצריכה טיגון אלא רק אפייה! אנחנו כבר מתים להכין את המתכון הזה בעצמנו, ואחרי שתכירו אותו אנחנו בטוחים שגם אתם תרגישו ככה...
רכיבים לכיסוני פרנץ' טוסט:
אופן הכנת הכיסוני פרנץ' טוסט:
-
ערבבו בקערה את גבינת השמנת עם כ-¼ כפית קינמון ודבש עד לקבלת מרקם אחיד והכניסו למקרר למשך כחצי שעה.
-
לקראת סוף זמן הקירור, רדדו את פרוסות הלחם עם מערוך, צנצנת או כל פריט דומה. במקביל חממו תנור לחום של 200 מעלות.
-
סדרו 4 פרוסות מרודדות על משטח עבודה והניחו במרכז כל אחת מהן בערך כף מתערובת הגבינה המקוררת. לאחר מכן הניחו מעל את 4 הפרוסות האחרות, ממש כמו סנדוויץ', והיזהרו שלא ללחוץ יותר מדי ולגרום למילוי להתפזר.
-
השתמשו בקורץ עוגיות או אביזר דומה כדי להפריד את מרכז הלחם עם המילוי מהקצוות וחיתכו את השאריות כפי שמוצג בסרטון.
-
קחו מזלג והדקו את קצוות הכיסונים שלכם באופן אחיד, היזהרו שלא לדחוף את המילוי שלהם החוצה.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, הניחו מעל רשת צינון ורססו או הברישו אותה במעט שמן.
-
ערבבו בקערה חדשה ביצים, חלב, תמצית וניל ואת ¼ כפית הקינמון שנשארה לכם.
-
טבלו כל כיסון בנפרד בתערובת הביצים, הפכו אותו לקבלת כיסוי אחיד והניחו אותו על הרשת מעל התבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור לאפייה של 15-25 דקות עד שהכיסונים מקבלים גוון חום-זהוב.
-
בסיום, הוציאו את הכיסונים מהתנור, תנו להם להתקרר 5-10 דקות, פזרו מעל אבקת סוכר לפי הטעם והגישו לשולחן.
טיפ השף:
ניתן להגיש את המנה עם סירופ מייפל או כל תוספת מתוקה אחרת.