אחת מהעוגות האהובות עלי, שעד היום מחשבה עליהן מעוררות אצלי זיכרונות ילדות מתוקים, היא עוגת הוופלים - שוקולד וחלווה של אימא שלי. היא קלה ופשוטה להכנה, ללא הקצפה או אפייה. פשוט ממיסים תערובת מתוקה, מורחים עלה, עלה בתערובת השוקולד, והופ למקרר... רק ההמתנה שתתקרר והשוקולד יתייצב גורמת (לי) לחוסר סבלנות שיזכיר לכם את הילדות!
הוופלים נוצרו כבר לפני 2000 שנה, הסינים נהגו להכין אותם במחבת עגולה, מקמח, ביצים וחלב, ולאכול אותם עם אורז או גבינה. עם השנים התגלגל הוופל ושודך לשוקולד ואבקת חלב ממותק, והפך גם לסוג של קינוח. היום הוא עשוי בדרך כלל מקמח, חלבונים וסוכר, הבלילה נאפית בתנור/ במכשיר הטבעה עם דפוס אפיפית היוצר את המרקם המיוחד, עד השחמה, ומתקבלים עלים דקים זהובים ופריכים.
המסת התערובת: ניתן להמיס כמו במתכון בסיר על הגז, או במיקרוגל בקערה חסינת חום במשך כמה דקות.
קישוט: את הסוכריות הצבעוניות אפשר להחליף בקוקוס, או שוקולד מגורר לבן או מריר, ואפשר גם להשאיר אותה כמו שהיא, מושלמת עם ציפוי השוקולד.