header

סופלה שוקולדי עשיר ומפנק

הסופלה הוא קינוח אוורירי ורך המורכב בעיקר מחלמוני ביצים מוקצפים. הוא יכול להיות מתוק ושוקולדי, מלוח עם גבינה, או אפילו לימוני. לאחר סיום האפייה יש לכם רק כמה דקות להניח לו להתקרר - אם תפספסו ותמתינו יותר מדי זמן הוא יאבד את הנפח שלו וישקע. הוא מוגש בתבניות אישיות עגולות או כוסות מחרס ונאכל בתוך הכלי בו נאפה.

הרבה מתבלבלים בין סופלה השוקולד לפונדנט – עוגת שוקולד חמה, סמיכה וכבדה. היא מכילה קמח המעניק לה יציבות ולכן לא מגישים אותה בתוך הכלי שבו נאפתה כי אפשר להוציא אותה בקלות (לעומת הסופלה השברירי). אם מגישים לכם קינוח שוקולדי ללא כלי האפייה תדעו בוודאות שזה הפונדנט!

מתכון לסופלה שוקולד: סופלה שוקולד

כמה טיפים לפני שנלמד להכין סופלה שוקולד:

מלח: נכון שלהוסיף קורט מלח לתערובת שוקולד תמיד נשמע מוזר, אך הוא מחזק טעמים ועוזר לקצף החלבון להישאר יציב.

הערבוב: מומלץ לא לערבב יותר מדי את הבלילה או לטרוף במהירות, אלא לעבוד בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית (לקקן).

הביצים: הביצים המוקצפות גורמות לסופלה לתפוח ולהיות אוורירי, אין צורך באבקת אפייה או קמח תופח, קצף החלמונים "מחזיק" את מסת השוקולד, לכן המתכון מכיל בדרך כלל כמות גדולה של חלבונים מוקצפים.

כלי ההגשה: רצוי להשתמש בכלי חרס, תבנית או כוס, או כל כלי חסין חום שניתן להגיש בו. אם אין לכם, אפשר גם בתוך תבנית מאפין מאלומיניום, העיקר שהכלי יהיה חזק ויציב. תבנית עם שקעים במקרה הזה פחות מתאימה, יהיה קשה מאוד לחלץ את הסופלה ולהגיש אותו בלי שיתפרק. 

שימון הכוסות: מסייע בחילוץ הסופלה בשלמותו (למקרה שכן תנסו להגיש אותו כך, אבל פחות מומלץ), החמאה מוסיפה גם רכות, להעשרת הטעם אפשר לאחר השימון לפזר סוכר או שוקולד מגורר, מומלץ להשתמש בשמן מוצק כמו חמאה או מחמאה, שמן נוזלי לא ישאר על דפנות הכלי וינזל לתחתית.

הבלילה: סיימתם עם הכנת הבלילה? צקו ישר לכוסות והכניסו לתנור. אם תחכו האוויר מקצף הביצים ישתחרר והסופלה לא יתפח באפייה.

חובה להגיש מיד: אם תמתינו עד שהסופלה יתקרר לגמרי הוא יצנח ויהיה פחות כיפי לאכילה.

לשדרוג הטעם: אפשר לזלף מעל רטבים מתוקים או להגיש עם כדור גלידה וקצפת. 

הקפאה: את בלילת הסופלה לפני ההכנה ניתן לשמור במקרר כמה ימים, אך את הסופלה המוכן לא ניתן להקפיא, הקפאה וחימום מחדש יהרסו את המרקם העדין שלו ויהפכו אותו לעוגת שוקולד.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
סופלה שוקולדי עשיר ומפנק
רכיבים לסופלה שוקולד:
חלב - ¾ כוס
שוקולד - 200 גרם
קורנפלור - 2 כפות שטוחות
סוכר - ½ כוס
אבקת סוכר - לפי הצורך (לפיזור מעל)
מלח - קורט
חמאה - 20 גרם (לשימון הכוסות)
אופן הכנת סופלה שוקולד:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים סיר קטן על להבה בינונית עם החלב והקורנפלור, טורפים ובוחשים תוך כדי, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מסירים מהגז. preperation
  3. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ונטמע לגמרי בתערובת, מניחים בצד לצינון לפני שממשיכים עם החלבונים. preperation
  4. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים מלח ואת החלבונים באיטיות אחד אחרי השני תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים, מוסיפים סוכר וממשיכים עד לקבלת קצף יציב.
  6. מאחדים בין שתי הקערות ומקפלים בעדינות בעזרת מרית ולא בהקצפה, עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  7. משמנים את הכוסות או תבניות עם מעט חמאה, מפזרים סוכר בפנים (לא חובה) ויוצקים את הבלילה עד ל-3/4 גובה הכלי כדי שיהיה מספיק מקום לתפוח. preperation
  8. מניחים בתבנית ואופים בתנור כ-9 דקות, עד שהסופלה אפוי מבחוץ והמרכז מעט נוזלי.
  9. מוציאים מהתנור בזהירות, כי הכלים חמים מאוד! preperation
  10. מגישים מיד כשהסופלה חם, עם כדור גלידה בצד. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לבלילה כפית ברנדי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.