בימים סגריריים בארגנטינה, הסבתות מתכנסות בבית כדי להכין קינוח מתקתק וטעים - בונאלוס בננה. המתכון הפשוט והטעים שלפניכם מאפשר להכין את הקינוח טעים והמיוחד הזה בניחוח פירותי, שמטוגן בבלילה מתקתקה אשר הופכת את כל החוויה לטעימה במיוחד.
מקור תמונה:
vix.com
אופן הכנת הבונאלוס בננה:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד חלב, חלמונים, תמצית וניל וסוכר דק.
-
הוסיפו לקערה בהדרגה את הקמח תוך ערבוב מתמיד ליצירת בלילה חלקה ונטולת גושים. השתמשו במיקסר ידני אם יש צורך לפרק גושי קמח.
-
הקציפו את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב וחזק.
-
קפלו את החלבונים המוקפצים לתוך בלילת הקמח לקבלת מרקם אחיד וחלק. הוסיפו לקערה את פרוסות הבננה וערבבו בעדינות עד שהן יצופו מכל צדיהן.
-
חממו 2 כוסות שמן בסיר קטן עד שהשמן יהיה חם מאוד.
-
בעזרת מצקת, קחו בלילה עם 1 פרוסת בננה בכמות שוות ערך ל-2 כפות. הכניסו 4 יחידות כאלו לתוך השמן החם בעזרת כף וטגנו במשך כ-2 דקות, או עד שהבונאלוס ישחימו קלות. הפכו אותם וטגנו גם בצד השני למשך 1 דקה, או עד שהגוון שלהם יהיה זהה לזה של צדם השני.
-
חזרו על התהליך עם יתר הבלילה, הוציאו את הבונאלוס המוכנים לצלחת עם נייר סופג, קררו קלות וזרו מעליהם אבקת סוכר.