header

מתכון לעוגיות לימון-וניל-הל

את ההל כולנו מכירים כתבלין מזרחי נפוץ שרבים אוהבים להוסיף לכוס הקפה שלהם כדי לתת לו טעם מיוחד. אך מה אם נגיד לכם שאפשר להוציא את ההל מספל המשקה ולהעביר אותו כבר לעוגיה שמלווה אותו - וככה לשדרג את טעמה ולתת לה יחודיות יוצאת דופן? אנחנו בטוחים שתשמחו ותרצו לטעום מעוגיה שכזו - ולכן יש לנו פה בדיוק מתכון מיוחד לכך. את עוגיות הלימון-וניל-הל האלו תוכלו להכין בקלות, והן יהיו מושלמות לליווי כוס הקפה שלכם מדי בוקר, כמו גם כקינוח לארוחה חלבית נעימה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 24
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות לימון-וניל-הל מקור תמונה: co-op chef
רכיבים לעוגיות לימון-וניל-הל:
חמאה - ¾ כוס (170 גרם)
סוכר - ⅔ כוס
ביצה - 1
חלב מלא - ¼1 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
הל טחון - ½ כפית
גרידת לימון - 2 כפיות
קמח - 2 כוסות (250 גרם)
רכיבים לציפוי לעוגיות:
אבקת סוכר - 1 כוס
חלב מלא - 3 כוסות
תמצית וניל - ½ כפית
מיץ לימון - 1 כפית
גרידת לימון - לקישוט
אופן הכנת העוגיות לימון-וניל-הל:
  1. חממו תנור מראש ל-175 מעלות ורפדו שתי תבניות אפייה לעוגיות בניירות אפייה.
  2. הכניסו לקערת מיקסר את החמאה וערבלו במהירות גבוהה עד שהיא הופכת לקרמית וחלקה. הוסיפו פנימה את הסוכר וערבלו במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חמאה-סוכר קלה ואוורירית.
  3. הוסיפו פנימה את הביצה, ההל וגרידת הלימון וערבלו במהירות בינונית-נמוכה עד שהכל מעורבל ומעורבב היטב לכדי תערובת. הוסיפו באיטיות את הקמח וערבלו במהירות נמוכה, כדי לשמור על הסדר במטבח. ערבלו עד שתערובת בצק רכה נוצרת בקערה.
  4. בצעו מהתערובת עיגולי בצק בגודל של כפית, ומקמו אותם על תבניות האפייה במרווחים של 5-7 ס"מ זה מזה.
  5. הכניסו לתנור ואפו במשך 25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ורפויות קלות.
  6. בסיום האפייה הוציאו את העוגיות מהתנור ותנו להן להתקרר למשך 10 דקות.
אופן הכנת הציפוי לעוגיות:
  1. הקציפו ביחד את אבקת הסוכר והחלב המלא.
  2. הוסיפו את מיץ הלימון ותמצית הווניל והמשיכו להקציף עד שכל הרכיבים מתאחדים ומתקבלת תערובת בעלת מרקם דק.
  3. אחרי שהעוגיות הוצאו מהתנור והתקררו, טבלו את הקצה העליון של כל אחת ברוטב מהן ובזקו מעט גרידת לימון מעל. הגישו ובתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: קינוח , לימון , תבלינים , מתוק , וניל , עוגיות , הל