לפעמים עוגות שנראות מפתות ומהודרות במיוחד - הן לא מסובכות בכלל, ולמעשה תוכלו להכין אותן בביתכם בלי הרבה מאמץ. כך למשל, גם במקרה של עוגת השכבות המתוקה הזאת, שכוללת שילוב נהדר בין טעמי לימון ורוזמרין, וללא ספק תמתיק את היום שלכם ושל בני ביתכם. אנחנו בטוחים שהקינוח הנהדר הזה יהפוך בקלות לפינוק האהוב עליכם!
רכיבים לעוגת שכבות לימון-רוזמרין:
אופן הכנת העוגת שכבות לימון-רוזמרין:
-
בקערה גדולה ערבבו את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת קלה ואוורירית.
-
הוסיפו לקערת החמאה והסוכר את הביצים בזאת אחר זאת, וערבבו היטב אחרי כל ביצה שאתם מוסיפים. לאחר מכן הוסיפו גם את החלמון וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת ערבבו היטב את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח; הוסיפו את התערובת לקערה יחד עם תערובת הביצים והחמאה ואחריה הכניסו גם את השמנת החמוצה, וערבבו הכל היטב.
-
הכניסו פנימה את גרידת ומיץ הלימון ואת הרוזמרין, והמשיכו לערבב היטב.
-
חלקו את התערובת שהכנתם, באופן שווה, ל-3 תבניות עגולות, משומנות ומקומחות, בקוטר 22 ס"מ. אפו את כל התבניות בתנור על חום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהשוליים בכל אחת מהן מתחילים להזהיב.
-
לאחר האפייה, הוציאו את התבניות וקררו אותן למשך 10 דקות, ואז הוציאו את הבסיסים האפויים והעבירו אותם לצינון מוחלט על תבנית רשת.
אופן הכנת הציפוי:
-
בקערה גדולה, ערבבו והקציפו את גבינת השמנת עד שהיא מקבלת מרקם אוורירי.
-
הוסיפו פנימה את אבקת הסוכר, מיץ וגרידת הלימון, וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
קחו את אחד מהבסיסים האפויים שהכנתם ומרחו עליו שכבה מהציפוי, הניחו עליה את הבסיס השני וצפו גם אותו, ולאחר מכן הניחו עליו את הבסיס השלישי. מרחו את הציפוי על גג העוגה ומסביבה, קררו מעט והגישו. בתיאבון!