פירוש שמן של העוגיות האלג'יראיות האלו הוא "נשקי אותו אבל אל תיגעי בו" – ובדומה לשם שלהן גם הן תמימות, טעימות ומתוקות להפליא. הקינוח האוריינטלי הנהדר הזה יכול לסגור לכם בשמחה כל ארוחה ואתם ובני ביתכם ללא ספק תתאהבו בו.
מקור תמונה:
196 flavors
רכיבים לבוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות:
אופן הכנת הבוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות:
-
במיקסר או בקערה, לבחירתכם, טרפו יחד את החמאה הרכה ואת הסוכר למשך 2 דקות.
-
הוסיפו לתערובת את החלמונים בזה אחר זה ואז את הביצה, הקורנפלור, אבקת האפייה, גרגירי השומשום ומיץ וגרידת הלימון.
-
ערבבו היטב ואז הוסיפו בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק לא דביק. תנו לבצק לנוח בקערת המיקסר למשך 30 דקות.
-
חממו תנור מראש לחום של 160 מעלות.
-
קחו חתיכה מן הבצק, ועצבו אותה על גבי משטח מקומח לגליל ארוך בקוטר של ½2 ס"מ. מן הגליל חתכו מלבנים בצורת יהלומים בגודל ½2-½2 ס"מ. המשיכו כך לכל הבצק.
-
רפדו תבנית אפייה בניר אפייה, הניחו עליה את "יהלומי הבצק" שקרצתם ואפו בתנור שחיממתם מראש למשך 15 דקות.
-
הוציאו את התבנית וקררו את העוגיות. ברגע שהן קרות לגמרי, טבלו כל אחת מהן במי הזהר ואז באבקת הסוכר.
-
תנו לעוגיות להתייבש במשך שעתיים ואז חזרו פעם נוספת על הציפוי במי הזהר ואבקת הסוכר. הגישו את העוגיות ובתיאבון!