בימי החורף הקרים כולנו נשארים בבית יותר מבדרך כלל וצריכים לשמור על הבריאות כדי להימנע ממחלות טורדניות כמו צינון ושפעת. לכן אנחנו צריכים לשים דגש חשוב לא רק על בישול ביתי, אלא גם על בישול ביתי בריא שמתאים לחורף. כדי לעזור לכם לגוון את הארוחות שלכם וגם לספק לגוף שלל רכיבים חשובים, אספנו עבורכם 11 מתכונים בריאים לחורף שמתאימים מאוד לימים הקרים שעוברים עלינו. תמצאו כאן מנות ראשונות, סלטים, קינוח מפתה וכמובן שגם מרקים בריאים עם טעם נהדר. בחרו את המתכון שהכי מושך אתכם, התחילו לבשל ושיהיה לכולנו חורף בריא וטעים.
החורף מלא בפירות מיוחדים ובריאים העשירים בוויטמין C. מתכון סלט הפירות החורפי הבא טעים כל כך וצבעוני שהכי מתאים להגיש אותו בקערה שקופה וגדולה. תוספת רוטב הוויניגרט משדרג את הסלט ומעניק לו טעם ומרקם שונים וטעימים מהרגיל.
אם אתם מעוניינים במרק מצוין שישביע אתכם ויחמם את לבכם, המרק הזה ימלא את מבוקשכם. מדובר במנה בריאה וכה פשוטה להכנה שפשוט אסור לוותר עליה.
בארטישוק ניתן להשתמש במגוון מנות מורכבות וטעימות, אך לפעמים אלו דווקא המתכונים הפשוטים דוגמת זה שלפניכם שמפתיעים בטעמם המיוחד. הערמונים הקלויים המתווספים למנה יעשירו את טעמה ויוסיפו לה ניחוחות נהדרים וחורפיים במיוחד.
טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.
כולם מכירים את מרק העוף הידוע ממנו מומלץ מאוד לשתות כאשר חולים, אך האם ידעתם שיש ״גרסה״ חלבית שלו, ללא העוף אך עם התועלות הבריאותיות, שמגיעה מהריביירה הצרפתית? שם משתמשים בה כדי לרפא צינון וחמרמורת, ומתווסף בה טעם חזק של שום, שמהווה למעשה את אחד המרכיבים העיקריים והחשובים שבמרק.
מחפשים דרך להכניס יותר מגוון של ירקות בריאים לתפריט המשפחתי שלכם בעזרת מאכלים שאפילו ילדים קטנים יאהבו לאכול? מצאנו עבורכם מתכון נהדר שיעזור לכם לעשות זאת. מדובר בפשטידת בטטות ותרד ללא גלוטן שמומלצת במיוחד לערבים חורפיים קרירים, או כל מצב אחר שבו אתם מכינים ארוחה חלבית עשירה. המרקם הרך שלה, השמנת העדינה והמתיקות הקלילה של הבטטות יגרמו לכם לחשוב על הפשטידה הזאת הרבה אחרי שתכינו אותה, ואתם כנראה תרצו לעשות זאת הרבה יותר מפעם אחת...
טיפות הגשם הנוקשות על חלונות ביתנו והרוחות החזקות של שעות הערב המאוחרות מהוות רקע מצוין להכין ארוחה איטלקית רומנטית שתתאים בדיוק לאווירת החורף הקסומה. במתכון הספגטי הטעים הבא תוכלו לנצל לא רק את מצב הרוח החורפי שאליו נכנסתם, אלא גם את הלפת והאספרגוס שכעת ניתן ליהנות משיא טריותם.
למרות שיש ויכוחים על הנושא, כל אדם שעורו נפגע על ידי צריכה של מאכלים מסוימים, יודע שיש למזון השפעה אדירה על המראה של עורנו. כדי שתוכלו לשמור על עור צעיר, בריא ונקי ולהיפטר מפצעים, נסו את המתכון הנפלא הבא למרק של גזר ושומר. המרק הזה עתיר בנוזלים, נוגדי חמצון וויטמינים שעוזרים לנקות רעלים שונים מהנקבוביות בגוף, ובכך הוא מנקה את העור ועוזר לשמור על מראהו הזוהר.
המנה האיטלקית הקלאסית הזאת מתעטפת בגוון ירוק בזכות שדרוג עם ירקות הברוקולי והתרד העשירים ביתרונות בריאותיים, והיא מכילה בסך הכל 272 קלוריות למנה.
קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום כל ארוחה, בין אם היא בחורף או במזגן המצנן של הקיץ, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור או פשוט מחפשים מנה נפלאה, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: