print header

11 מתכונים בריאים ומומלצים לחורף

בימי החורף הקרים כולנו נשארים בבית יותר מבדרך כלל וצריכים לשמור על הבריאות כדי להימנע ממחלות טורדניות כמו צינון ושפעת. לכן אנחנו צריכים לשים דגש חשוב לא רק על בישול ביתי, אלא גם על בישול ביתי בריא שמתאים לחורף. כדי לעזור לכם לגוון את הארוחות שלכם וגם לספק לגוף שלל רכיבים חשובים, אספנו עבורכם 11 מתכונים בריאים לחורף שמתאימים מאוד לימים הקרים שעוברים עלינו. תמצאו כאן מנות ראשונות, סלטים, קינוח מפתה וכמובן שגם מרקים בריאים עם טעם נהדר. בחרו את המתכון שהכי מושך אתכם, התחילו לבשל ושיהיה לכולנו חורף בריא וטעים.

 

מתכון לסלט פירות חורפי

החורף מלא בפירות מיוחדים ובריאים העשירים בוויטמין C. מתכון סלט הפירות החורפי הבא טעים כל כך וצבעוני שהכי מתאים להגיש אותו בקערה שקופה וגדולה. תוספת רוטב הוויניגרט משדרג את הסלט ומעניק לו טעם ומרקם שונים וטעימים מהרגיל.

מתכון לסלט פירות חורפי מקור תמונה: cookingclassy
רכיבים לסלט פירות:
עלי רוקט - 140 גר'
קלמנטינות - 3 (קלופות ומופרדות לפלחים)
אבוקדו - 1 (בינוני, חתוך לקוביות)
שקדים - ¼ כוס (פרוסים, קלויים)
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים)
רכיבים לרוטב וינגרט:
סוכר - ½1 כפות
מלח - ⅛ כפית
מיונז קל - ½ כוס
דבש - ½1 כפות
זרעי פרג - 1 כף
חלב - 1 כף (במידת הצורך)
מתכון למרק ירקות עם עדשים אדומות וחומוס

אם אתם מעוניינים במרק מצוין שישביע אתכם ויחמם את לבכם, המרק הזה ימלא את מבוקשכם. מדובר במנה בריאה וכה פשוטה להכנה שפשוט אסור לוותר עליה. 

רכיבים למרק ירקות:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 4 (טחונות)
גזר - 1 (חתוך לקוביות)
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (גדושה)
כמון - ¾ כפית
עגבניות - 430 גר' (חתוכות לקוביות)
טימין - ½ כפית (יבש)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
חומוס - 430 גר' (גרגירים שטופים)
אפונה - ½ כוס (מבושלת)
שעועית ירוקה - ½ כוס (מבושלת)
מתכון לארטישוק עם ערמונים

בארטישוק ניתן להשתמש במגוון מנות מורכבות וטעימות, אך לפעמים אלו דווקא המתכונים הפשוטים דוגמת זה שלפניכם שמפתיעים בטעמם המיוחד. הערמונים הקלויים המתווספים למנה יעשירו את טעמה ויוסיפו לה ניחוחות נהדרים וחורפיים במיוחד.

מתכון לארטישוק עם ערמונים מקור תמונה: goodfood
רכיבים לירקות הצלויים:
תפוחי אדמה - 4 (קלופים וחתוכים לחצאים)
לבבות ארטישוק - 8 (חתוכים גס)
ערמונים - 10 (חתוכים לרבעים)
שיני שום - 4 (קלופות ושלמות)
גרידת לימון - 1 כפית
שמן זית - 2 כפות
טימין - מ-4 גבעולים
מלח - 1 כפית
פלפל - 1 כפית
גבינת עיזים - 100 גר'
מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בקינואה

טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.

רכיבים לדלעת ערמונים במילוי קינואה:
דלעת ערמונים - 4 חתיכות (או דלוריות)
גזר - ½ כוס (קצוץ)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
קינואה - 2 כוסות (מבושלת)
מים - ½ כוס
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
טימין - ½ כפית (קצוץ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
גבינת צ'דר - ¾ כוס (מגורדת)
מרק מרפא צרפתי לצינון וחמרמורת

כולם מכירים את מרק העוף הידוע ממנו מומלץ מאוד לשתות כאשר חולים, אך האם ידעתם שיש ״גרסה״ חלבית שלו, ללא העוף אך עם התועלות הבריאותיות, שמגיעה מהריביירה הצרפתית? שם משתמשים בה כדי לרפא צינון וחמרמורת, ומתווסף בה טעם חזק של שום, שמהווה למעשה את אחד המרכיבים העיקריים והחשובים שבמרק.

מרק מרפא צרפתי לצינון וחמרמורת מקור תמונה: chowhound.com
רכיבים למתכון למרק עוף צרפתי:
ראש שום - 1 גדול (מקולף)
עלי מרווה - 6 (טריים)
טימין - 2 גבעולים גדולים
מים - 6 כוסות, או לחלופין 3 כוסות מים ו-3 כוסות ציר ירקות (מתכון לציר ירקות)
מלח גס - 1 כפית (או יותר אם נדרש)
גבינת פרמז'ן - 85 גרם (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון בריא למרק שום ובצל
המתכון שלפניכם מלווה אותי עוד מילדות, כשבכל תחילת עונת גשמים סבתי הייתה מכינה לנו את מרק השום והבצל המדהים הזה כדי להגן עלינו מפני החורף. כששאלנו אותה מדוע היא מכינה את המרק הזה, היא נהגה לומר ששום ובצל הם האנטיביוטיקה של הטבע, וכך היא יכולה לשמור עלינו מפני מחלות החורף. לכן, אם מתחשק לכם לפנק את יקיריכם ולדאוג לבריאותם, הכינו להם את המרק הטעים הזה, שיהפוך למנה הכי מבוקשת אצלכם בכל הימים הקרים.
מתכון בריא למרק שום ובצל מקור תמונה: lifecurrentsblog
רכיבים למרק שום ובצל:
ראש שום - 1 (גדול)
שמן זית - ½1 כפות (מחולקות)
בצל - 9 כוסות (כ-4 בצלים, פרוסים דק)
כרישה - ½2 כוסות (פרוסות)
מלח - 1 כפית (מחולקת)
טימין - 1 כפית
קמח - 2 כפות
יין לבן - ⅓ כוס (יבש)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או 4 כוסות מים חמים מעורבבים עם 3 כפיות אבקת מרק ירקות)
חלב - 2 כוסות
טימין - 6 גבעולים (לקישוט)
פלפל שחור - לפי הטעם (לקישוט)
מתכון לפשטידת בטטות ותרד

מחפשים דרך להכניס יותר מגוון של ירקות בריאים לתפריט המשפחתי שלכם בעזרת מאכלים שאפילו ילדים קטנים יאהבו לאכול? מצאנו עבורכם מתכון נהדר שיעזור לכם לעשות זאת. מדובר בפשטידת בטטות ותרד ללא גלוטן שמומלצת במיוחד לערבים חורפיים קרירים, או כל מצב אחר שבו אתם מכינים ארוחה חלבית עשירה. המרקם הרך שלה, השמנת העדינה והמתיקות הקלילה של הבטטות יגרמו לכם לחשוב על הפשטידה הזאת הרבה אחרי שתכינו אותה, ואתם כנראה תרצו לעשות זאת הרבה יותר מפעם אחת...

מתכון לפשטידת בטטות ותרד מקור תמונה: thehappyfoodie.co.uk
רכיבים למתכון לפשטידת בטטה ותרד:
חמאה - 25 גרם (ועוד קצת לשימון)
שמנת מתוקה - 300 מ"ל
שיני שום - 2 (אחת שלמה ואחת כתושה)
טימין - 2 ענפים + כפית עלים קצוצים
אגוז מוסקט - לפי הטעם (לא חובה)
בצל - 1 (קצוץ)
בצל ירוק - 2 (קצוץ)
תרד - 400 גרם
בטטה - 1 ק"ג (קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 5 מ"מ - רצוי להשתמש במנדולינה לחיתוך ירקות)
גבינת פרמזן - 25 גרם
פלפל אנגלי - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
מתכון לספגטי, אספרגוס ולפת

טיפות הגשם הנוקשות על חלונות ביתנו והרוחות החזקות של שעות הערב המאוחרות מהוות רקע מצוין להכין ארוחה איטלקית רומנטית שתתאים בדיוק לאווירת החורף הקסומה. במתכון הספגטי הטעים הבא תוכלו לנצל לא רק את מצב הרוח החורפי שאליו נכנסתם, אלא גם את הלפת והאספרגוס שכעת ניתן ליהנות משיא טריותם.

מתכון לספגטי, אספרגוס ולפת מקור תמונה: amsterdamflavours
רכיבים לספגטי:
אספרגוס ירוק - 1 צרור (חתוך גס)
לפת - 2 (חתוכים גס)
שיני שום - 3 (טחונות)
צלפים - 2 כפות
ספגטי - 500 גר'
שמן זית - 3 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
מתכון למרק גזר ושומר

למרות שיש ויכוחים על הנושא, כל אדם שעורו נפגע על ידי צריכה של מאכלים מסוימים, יודע שיש למזון השפעה אדירה על המראה של עורנו. כדי שתוכלו לשמור על עור צעיר, בריא ונקי ולהיפטר מפצעים, נסו את המתכון הנפלא הבא למרק של גזר ושומר. המרק הזה עתיר בנוזלים, נוגדי חמצון וויטמינים שעוזרים לנקות רעלים שונים מהנקבוביות בגוף, ובכך הוא מנקה את העור ועוזר לשמור על מראהו הזוהר.

מתכון למרק גזר ושומר מקור תמונה: mindbodygreen
רכיבים למרק ירקות:
גזר - 2 כוסות (קלוף וחתוך לקוביות)
שומר - 2 כוסות (חתוך לקוביות)
בצל - 1 כוס (חתוך לקוביות)
דבש - 2 כפות
שמן קוקוס - 2 כפות
מים - 4 כוסות
טימין - ½ כפית (טרי וקצוץ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
מתכון ללזניה ירוקה עם תרד וברוקולי

המנה האיטלקית הקלאסית הזאת מתעטפת בגוון ירוק בזכות שדרוג עם ירקות הברוקולי והתרד העשירים ביתרונות בריאותיים, והיא מכילה בסך הכל 272 קלוריות למנה.

רכיבים לתערובת ירקות:
ברוקולי - 2 כוסות (קצוץ)
גזר - 2 כוסות (פרוס דק)
דלורית - 2 כוסות (קצוצה)
זוקיני - 2 כוסות (קצוץ)
שמן זית - 2 כפיות
שיני שום - 4 (קלופות וכתושות)
בצל - 2 כוסות (קצוץ)
מלח - ½ כפית
רכיבים לבלילת חלב וסידור השכבות:
קמח - ½ כוס
חלב - ½3 כוסות (דל שומן)
גבינת פרמז'ן - 1 כוס (מגורדת)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קמצוץ
תרד - 1 חבילה (קצוץ וקפוא, מופשר וסחוט)
קוטג' - ½1 כוסות (דל שומן)
גבינת מוצרלה - 2 כוסות (דלת שומן)
אטריות לזניה - 12 יחידות
מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז

קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום כל ארוחה, בין אם היא בחורף או במזגן המצנן של הקיץ, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור או פשוט מחפשים מנה נפלאה, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.

מתכון לעוגת קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז מקור תמונה: gorgeoux
רכיבים לקראמבל:
אגסים - 3 (גדולים, מגולענים וחתוכים לקוביות)
שזיפים - 4 (עגולים מגולענים וחתוכים לפרוסות בינוניות)
אבקת סוכר - 2 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ תפוזים - 1 כף (סחוט טרי)
קמח - ⅔ כוס (100 גרם)
קינמון טחון - 1 כפית
חמאה - 85 גרם (קרה, חתוכה לקוביות, ועוד קצת לשימון)
סוכר חום - ⅓ כוס
קוקוס - ½ כוס (טחון)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.