כולם מכירים את מרק העוף הידוע ממנו מומלץ מאוד לשתות כאשר חולים, אך האם ידעתם שיש ״גרסה״ חלבית שלו, ללא העוף אך עם התועלות הבריאותיות, שמגיעה מהריביירה הצרפתית? שם משתמשים בה כדי לרפא צינון וחמרמורת, ומתווסף בה טעם חזק של שום, שמהווה למעשה את אחד המרכיבים העיקריים והחשובים שבמרק.
רכיבים למתכון למרק עוף צרפתי:
מים - 6 כוסות, או לחלופין 3 כוסות מים ו-3 כוסות ציר ירקות
אופן הכנת המתכון למרק עוף צרפתי:
-
פרסו את ראש השום לשיניים, חתכו לחצי כל שן והסירו בעזרת סכין את הנבט שבמרכזה.
-
פרסו דק את שיני השום והניחו אותן בסיר גדול.
-
קשרו יחדיו את עלי המרווה, עלי הדפנה והתימין עם חוט קשירה לבשר, הניחו אותם בתוך חיתול בד גבינה וקשרו גם אותו עם חוט קשירה לבשר.
-
הניחו את חיתול הבד עם עשבי התיבול בסיר יחד עם מים (או מים וציר) ומלח גס.
-
הביאו את הכל לרתיחה על להבה גבוהה, ולאחר מכן הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית ובשלו על סף רתיחה למשך 30 דקות.
-
הסירו את חיתול עלי התיבול מהסיר והמשיכו לבשל את תכולתו על סף רתיחה.
-
הניחו את חלמוני הביצה והגבינה בקערה בינונית וטרפו.
-
צקו כמה כפות מהמרק אל תערובת הגבינה וטרפו אותה עד שהיא הופכת לחלקה.
-
הוסיפו בזרם אחיד את תערובת הגבינה לסיר, בה בעת שאתם מערבבים את תכולת הסיר (חלמוני הביצה יעבו את המרק).
-
הסירו את הסיר מהלהבה וערבבו את תכולתו למשך דקה – אם תשמרו עליו על הכיריים למשך זמן רב מדי החלמונים יתקשו.
-
טעמו את המרק ותבלו עם פלפל ועוד מלח במידת הצורך.
-
זלפו מעל כל מנה מעט שמן זית והגישו מיד. בתיאבון!