תגידו לנו אתם, מה יותר טוב ביום חורף קר ממרק עגבניות חם? ואם הוא מחוזק בבצל, יין ואפילו מעט חמאה שהופכת אותו לתענוג חלק וקרמי – אין טעים ונעים מזה. זה בדיוק מה שתקבלו אם תכינו את מרק העגבניות הנהדר והמנחם הזה שמקורו בפורטוגל - שם מקפידים להכין אותו בתוספת יין פורטוגלי משובח, וגם לכם מומלץ לנהוג כך.
רכיבים למתכון למרק עגבניות פורטוגלי:
אופן הכנת המתכון למרק עגבניות פורטוגלי:
-
בסיר גדול המיסו חצי מכמות החמאה.
-
הוסיפו את חתיכות הבצל לסיר ובשלו על להבה נמוכה למשך 5 דקות, עד שהבצל מתרכך. זכרו לערבב מדי פעם.
-
הוסיפו לסיר את העגבניות, היין האדום ועלה הדפנה ובשלו, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, למשך 15 דקות או עד שחתיכות העגבניות צפות והתערובת מקבלת מרקם עיסתי.
-
בסיר אחר, המיסו את החמאה הנותרת. הוסיפו פנימה את הקמח ובשלו תוך כדי ערבוב למשך דקה.
-
חזרו אל הסיר רסק העגבניות, תבלו אותו במלח ופלפל והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב. המשיכו בבישול ובערבוב עד שהתערובת מקבלת מרקם עיסתי וסמיך והורידו מן האש.
-
הוציאו את עלה הדפנה מהתערובת, ושפכו אותה לתוך מעבד מזון או למערבל.
-
ערבלו עד שהתערובת הופכת חלקה, ואז באמצעות מסננת העבירו אותה לתוך מחבת גדולה.
-
הביאו את התערובת לרתיחה, ואז בהדרגה ובזהירות שפכו פנימה את תערובת החמאה והקמח מן הסיר השני וערבבו. טעמו ותבלו עם מלח ופלפל לטעמכם.
-
העבירו את המרק לתוך קערות הגשה, קשטו עם מעט פטרוזיליה והגישו. בתיאבון!