header

מתכון למרק עגבניות פורטוגלי

תגידו לנו אתם, מה יותר טוב ביום חורף קר ממרק עגבניות חם? ואם הוא מחוזק בבצל, יין ואפילו מעט חמאה שהופכת אותו לתענוג חלק וקרמי – אין טעים ונעים מזה. זה בדיוק מה שתקבלו אם תכינו את מרק העגבניות הנהדר והמנחם הזה שמקורו בפורטוגל - שם מקפידים להכין אותו בתוספת יין פורטוגלי משובח, וגם לכם מומלץ לנהוג כך.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון למרק עגבניות פורטוגלי מקור תמונה: easy portuguese recipes
רכיבים למתכון למרק עגבניות פורטוגלי:
חמאה - ⅛ כוס
יין אדום - 1 כוס (מומלץ יין פורטוגלי)
בצל - 1 (קצוץ)
עגבניות - ½ קילו (קצוצות)
קמח - 1 כף
מלח - לתיבול
פלפל שחור - לתיבול
פטרוזיליה קצוצה - צרור (לקישוט)
אופן הכנת המתכון למרק עגבניות פורטוגלי:
  1. בסיר גדול המיסו חצי מכמות החמאה.
  2. הוסיפו את חתיכות הבצל לסיר ובשלו על להבה נמוכה למשך 5 דקות, עד שהבצל מתרכך. זכרו לערבב מדי פעם.
  3. הוסיפו לסיר את העגבניות, היין האדום ועלה הדפנה ובשלו, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, למשך 15 דקות או עד שחתיכות העגבניות צפות והתערובת מקבלת מרקם עיסתי.
  4. בסיר אחר, המיסו את החמאה הנותרת. הוסיפו פנימה את הקמח ובשלו תוך כדי ערבוב למשך דקה.
  5. חזרו אל הסיר רסק העגבניות, תבלו אותו במלח ופלפל והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב. המשיכו בבישול ובערבוב עד שהתערובת מקבלת מרקם עיסתי וסמיך והורידו מן האש.
  6. הוציאו את עלה הדפנה מהתערובת, ושפכו אותה לתוך מעבד מזון או למערבל.
  7. ערבלו עד שהתערובת הופכת חלקה, ואז באמצעות מסננת העבירו אותה לתוך מחבת גדולה.
  8. הביאו את התערובת לרתיחה, ואז בהדרגה ובזהירות שפכו פנימה את תערובת החמאה והקמח מן הסיר השני וערבבו. טעמו ותבלו עם מלח ופלפל לטעמכם.
  9. העבירו את המרק לתוך קערות הגשה, קשטו עם מעט פטרוזיליה והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: בצל , מרק , עגבניות , חם , ירקות , יין , מטבח עולמי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.