header

מרק צ'ורבה פריקה אלג'יראי

את המרק המסורתי הבא אוכלים בכל רחבי אלג'יריה – והוא מרענן, גדוש בטעמים וטעים מאין כמוהו. הוא משלב בין בשר כבש לפריקה (מאכל המורכב מחיטה ירוקה) ועגבניות, ועשיר בפיקנטיות המגיעה אליו משלל התבלינים שמוסיפים לו. כל מה שאתם צריכים כדי להכינו זהו סיר לחץ, ואם רק תכניסו אותו למטבחכם ותביאו לתוך ביתכם את טעמי אלג'יריה המקוריים – אתם וכל המשפחה הולכים ללקק את האצבעות אחריו.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מרק צ'ורבה פריקה אלג'יראי מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים למרק צ'ורבה פריקה:
שמן זית - 3 כפות
בשר טלה - 350 גרם (חתוך לנתחים)
סלרי - 1 גבעול (ללא העלים)
עלי כוסברה - 1 צרור (קצוצים, מחולקים)
רסק עגבניות - 2 כפות
גרגירי חומוס - ½ כוס (להשרות במים במשך לילה)
פפריקה - 1 כפית (ו/או אבקת צ'ילי)
ראס אל חנות - 1 כפית
פלפל שחור - קורט
מלח - קורט
מים חמים - 8 כוסות
פריקה - 1 כוס (שטופה ומיובשת)
אופן הכנת המרק צ'ורבה פריקה:
  1. שפכו לתוך סיר לחץ את שמן הזית וחממו בו את בשר הטלה עד להשחמה.
  2. הוסיפו לסיר את הבצלים הירוקים, שיני השום, העגבניות והסלרי. הוסיפו חצי מכמות עלי הכוסברה הקצוצים ואת רסק העגבניות. הוסיפו את גרגירי החומוס, ערבבו, סגרו את הסיר וחממו הכל על להבה נמוכה למשך 5 דקות, תוך כדי שאתם מערבבים מדי פעם.
  3. הוסיפו לסיר את התבלינים, עלה הדפנה, הנענע והמים החמים. הגבירו את הלהבה כדי להבין לרתיחה ולאחר מכן הורידו אותה לבינונית.
  4. נעלו את סיר הלחץ ובשלו על להבה בינונית למשך שעה.
  5. פתחו את סיר הלחץ ובדקו את כמות הנוזלים שבו. הוסיפו עוד קצת מים רותחים אם נדרש.
  6. הוסיפו את הפריקה לסיר ובשלו למשך 10-15 דקות על להבנה בינונית-נמוכה, ערבבו לעיתים קרובות כדי למנוע מהפריקה להידבק לתחתית הסיר.
  7. הורידו את הסיר מהאש, קשטו עם עלי הכוסברה הקצוצים הנותרים והגישו את המרק. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: