אם אתם מחפשים דרך לגוון שתשבור את טעמיו הקלאסיים של תבשיל הבקר שלכם, חציל הוא רכיב נהדר ללוות איתו את התבשיל הן בשל יכולתו לספוח את טעמיו וניחוחותיו הבשרניים של הבקר והן בשל היותו חומר גלם מעולה להסמכת ציר הבקר.
מקור תמונה:
Alan Benson
אופן הכנת התבשיל חצילים:
-
חממו שתי כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו את הבשר ובשלו במשך כ-8 דקות עד להשחמה קלה.
-
כעת, הוסיפו את השום, הקינמון, הכורכום, הכמון והפפריקה והמשיכו לבחוש במשך כדקה.
-
הוסיפו את העגבניות יחד עם ½ כוס מים אל התערובת, בחשו מעט והמתינו עד לרתיחת התבשיל.
-
לאחר שהתבשיל רתח, הנמיכו את הלהבה לאש נמוכה, כסו את הסיר במכסה והמשיכו בבישול איטי במשך כשעה.
-
בזמן הבישול, חממו את השמן הנותר על מחבת והוסיפו את החצילים, כשאתם מטגנים אותם מכל צד במשך כ-6 דקות או עד להזהבה.
-
עם תום שעת הבישול, הסירו את מכסה הסיר ובשלו את התערובת במשך 20 דקות נוספות או עד לריכוכו המלא של הבשר.
-
הוסיפו את החצילים אל התבשיל ותבלו במלח ופלפל.
-
המשיכו לבשל תוך כדי בחישה במשך 4 דקות נוספות.
-
המתינו כ-5 דקות עד להתקררות המנה והגישו.
מקור: גבריאל.ה