מחפשים מנת עוף מיוחדת לארוחת צהריים או לסעודה משפחתית? מצאנו לכם מתכון נהדר שמגיע הישר מהמטבח הסורי ושתרצו להכין כבר היום! מדובר במנת כרעיים נפלאה שעטופה בתבלינים נהדרים ועגבניות, ומשתלבת מעולה עם הקוסקוס שרובנו כל כך אוהבים. אתם מוזמנים לנסות להכין אותה, ואנחנו בטוחים שהיא תגרום לכם להתאהב במטבח הסורי במהרה!
רכיבים למתכון לעוף סורי עם שלל תבלינים:
אופן הכנת המתכון לעוף סורי עם שלל תבלינים:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
-
הניחו את כרעי העוף על צלחת או בתוך קערה גדולה. בזקו מעל את הכמון, הקינמון, המלח והפלפל, ומרחו אותם על גבי הכרעיים בעזרת הידיים.
-
חממו את השמן על גבי מחבת גדולה שמתאימה לתנור, על להבה בעוצמה גבוהה.
-
הניחו על המחבת את הכרעיים כאשר הצד של העור פונה מטה, וצרבו אותם עד שהוא משחים. הפכו את הכרעיים והשחימו גם את הצד השני. כשהכרעיים יהיו מוכנות – הסירו אותן מהאש ושפכו מהמחבת את השמן העודף.
-
הכניסו למחבת את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי למחבת, וטגנו אותם למשך 2 דקות – עד שהבצל מקבל גוון שקוף ומתחיל להשחים.
-
הוסיפו את העגבניות, ציר העוף, הזעפרן, הכמון והטימין. הביאו את תכולת המחבת לכדי רתיחה – ואז כבו את הלהבה.
-
הכניסו את הכרעיים לתוך תערובת העגבניות, כסו את המחבת עם רדיד אלומיניום והכניסו אותה לאפייה בתנור למשך 25-35 דקות, עד לקבלת גוון מוזהב-שחום כהה.
-
בינתיים הכינו את הקוסקוס בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
-
ערבבו את הסולטנה עם מיץ הלימון וחצי מכמות עלי הנענע והכוסברה. העבירו את הכרעיים לצלחת ושפכו מעליהן התערובת.
-
הוסיפו לצלחת את הקוסקוס המוכן, פזרו מעל המנה את עלי הנענע והכוסברה הנותרים, ושיהיה בתיאבון!