חובבי מנות דגים? אתם מוזמנים להכין מתכון נהדר שבטוח ישביע אתכם! הוא מגיע הישר מהמטבח הסורי שעשיר בתבלינים ובמטעמים, והמנה הזו אמנם תדרוש מכם מעט מאמץ – אבל ברגע שתטעמו אותה, אתם תבינו שהוא מאוד משתלם. מאחר שאנחנו חושבים שאתם ממש לא צריכים להתפשר במנות הדג שאתם מכינים, בטח אם הן מוגשות בארוחות – אתם מוזמנים לנסות את מנת הפילה הנהדרת הבאה, שנקראת סיידיה!
רכיבים למתכון לסיידיה:
מלח - 1 כפית ועוד לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לסיידיה:
-
חממו 3 כפות שמן בסיר וטגנו את הבצלים עד שהם מתקרמלים אך לא נשרפים. שמרו ⅓ מהבצלים בצד – תשתמשו בהם בסוף המתכון לקישוט.
-
הוסיפו לסיר את השום הקצוץ וטגנו לדקה נוספת.
-
שפכו לתוך הסיר 3 כוסות מים ובשלו על חום בינוני.
-
הכניסו לבד גבינה את הג'ינג'ר, הכמון, ההל, הקינמון, הפלפל השחור והציפורן. קשרו היטב את הבד וטבלו אותו במים עם 1 כפית מלח. אם אין לכם בד גבינה, השתמשו בכל נרתיק קטן שיוכל לעזור לכם להשיג את טעם התבלינים.
-
הוסיפו לסיר את ראש הדג והביאו לכדי רתיחה למשך 15 דקות.
-
הוציאו מהסיר את התבלינים וראש הדג – שימו לב שכעת יהיה לציר שלכם צבע חום מהבצלים המקורמלים.
-
העבירו את הבצלים למעבד מזון או בלנדר וטחנו אותם עד לקבלת מחית. העבירו את המחית המתקבלת לציר שבסיר.
-
מרחו את נתחי הפילה בשיני השום הכתושות.
-
ערבבו בקערה קטנה את הכמון הטחון, הפפריקה והכוסברה יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם, ופזרו את התערובת על גבי נתחי הפילה. הכניסו את הנתחים למקרר ל-30 דקות.
-
הוסיפו את האורז לסיר והביאו לכדי רתיחה. הורידו את עוצמת החום לנמוכה מאוד, כסו את הסיר ובשלו למשך 15-20 דקות – עד שהאורז מוכן. יתכן שתצטרכו להוסיף ¼ כוס מים במהלך הבישול.
-
שפכו למחבת נפרדת את 3 כפות השמן הנותרות, ולאחר שהן מתחממות, טגנו את נתחי הפילה – 4 דקות לכל צד.
-
העבירו את האורז לצלחת, הניחו מעל את נתחי הפילה וקשטו עם הבצל המקורמל שנותר לכם. אם אתם רוצים – אתם יכולים להוסיף גם צנוברים מעל. הגישו לשולחן, ושיהיה בתיאבון!