כשאנחנו מדמיינים את נורווגיה נחשוב כנראה על הפיורדים האדירים ונופי הים הקסומים שלה – אך למדינה הצפונית הזו יש גם מטבח משובח, הכולל מנות מחממות רבות (בהתאם לקור השורר שם רוב ימות השנה) המבוססות על דגים. כך הוא גם מרק הדגים הנהדר הבא, שבשפה המקומית נקרא "פיסקקרוגן" ויש בו שילוב נהדר של פילה קוד ושמן עירית. ממש לא מסובך להכין את המרק הזה, כך שיחמם ויענג גם אתכם ואת בני ביתכם בימי חורף קרירים.
מקור תמונה:
saveour
רכיבים למרק דגים נורווגי:
אופן הכנת השמן עירית:
-
הציבו קערת מי קרח בסמוך לכיריים.
-
מלאו סיר בינוני במים, המליחו אותם מעט והביאו לרתיחה. הכניסו לסיר את עלי העירית ובשלו אותם לכ-10 שניות בלבד.
-
הורידו את הסיר מהאש והעבירו את עלי העירית שבישלתם למי הקרח.
-
הוציאו את עלי העירית ממי הקרח, סחטו את המים הנותרים עליהם וקצצו אותם בצורה גסה.
-
העבירו את העלים לבלנדר עם מעט מלח; הוסיפו בעדינות את השמן וערבלו על מהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה.
-
קררו את התערובת, סננו אותה והניחו בצד.
אופן הכנת המרק דגים נורווגי:
-
בסיר גדול חממו את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו לסיר את הגזרים, הבצל והסלרי. תבלו בכפית אחת של מלח ובשלו תוך כדי ערבוב תדיר למשך 2 דקות.
-
הוסיפו לסיר את היין ובשלו עד שהוא כמעט מתאדה לחלוטין, במשך כ-6 דקות.
-
הוסיפו את ציר הדגים והביאו את הכל לידי רתיחה. לאחר מכן הורידו את החום ובשלו על להבה נמוכה עד שהירקות נעשים אל-דנטה – כ-5-8 דקות.
-
הוסיפו לסיר את קוביות הקוד ובשלו למשך 2 דקות נוספות.
-
הוסיפו את השמנת, קרם הפרש וכפית המלח הנותרת, והמשיכו בבישול על להבה נמוכה עד להסמכה (אם אתם רוצים את המרק סמיך עוד יותר, הוסיפו עוד קרם פרש). טעמו והוסיפו מלח לפי הצורך.
-
חלקו את המרק לקערות, מזגו לתוך המרק בכל קערה משמן העירית שהכנתם, קשטו עם מעט עלי עירית קצוצים מלמעלה והגישו לצד פרוסות לחם שיפון. בתיאבון!