יש הרבה סיבות לאהוב את הקיץ, אך גם את החורף, כשאחת מהן היא המרקים שמתלווים אליו ומחממים את הגוף והנפש. אם אתם מחפשים מתכון חדש למרק שעוד לא ניסיתם מעולם, הכירו את המתכון הבא למרק אספרגוס, שמגיע גם עם אפשרות המרה לגרסה טבעונית לאלו מכם שמעדיפים להימנע ממוצרי חלב. אנחנו מבטיחים לכם שתתאהבו בו כבר מהטעימה הראשונה!
אופן הכנת המרק אספרגוס:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
פרשו נייר אפייה על תבנית לתנור והניחו עליו את האספרגוס. זלפו כף אחת של שמן זית על האספרגוס, תבלו עם מלח ופלפל והכניסו לתנור לצלייה למשך 10-15 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך.
-
חממו את יתר שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
-
הוסיפו לסיר בצל ושום וטגנו למשך 5 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף.
-
הוסיפו תפוח אדמה, תבלו עם מלח ופלפל ותנו לו להתבשל יחד עם הבצל והשום למשך מספר דקות.
מקור תמונה:
feelgoodfoodie.net
-
מזגו לתוך הסיר את ציר הירקות והחלב, הביאו את התערובת לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את עצמת האש כדי לבשל על סף רתיחה עד שתפוח האדמה מתרכך – כ-20 דקות.
-
הוסיפו את האספרגוס הצלוי לסיר וערבלו עם בלנדר ידני, או העבירו את תכולת הסיר לבלנדר וערבלו עד שהתערובת נעשית חלקה וקרמית – עשו זאת במקבצים והקפידו להרים את המכסה מדי פעם כדי שהמרק שבבלנדר לא יתחמם יותר מדי.
מקור תמונה:
feelgoodfoodie.net
-
הוסיפו למרק את מיץ הלימון והגישו לצד לחם צלוי בצלוחית – פזרו מעל בצל ירוק לקישוט.
מקור: רעיה שולמן