המנה האיטלקית הקלאסית הזאת מתעטפת בגוון ירוק בזכות שדרוג עם ירקות הברוקולי והתרד העשירים ביתרונות בריאותיים, והיא מכילה בסך הכל 272 קלוריות למנה.
רכיבים לבלילת חלב וסידור השכבות:
אופן הכנת תערובת ירקות:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות.
-
שמנו במעט שמן מחבת גדולה (ניתן לשמן בספריי שמן), הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא מזהיב. לאחר מכן הוסיפו את השום וטגנו למשך כדקה נוספת. הסירו מהאש והעבירו את התערובת לקערה גדולה.
-
חממו מחבת גדולה בחום בינוני – גבוה, שמנו אותה בכפית שמן זית אחת (ניתן להשתמש במחבת של הבצל והשום) וטגנו בה את הזוקיני ואת הדלורית למשך 4 דקות או עד שהם יתרככו ויזהיבו. הסירו מהאש והוסיפו לתערובת הבצל.
-
חממו שוב את המחבת, שמנו אותה בכפית שמן זית הנוספת, הוסיפו את הגזר וטגנו למשך ארבע דקות, עד שהוא יתרכך. לאחר מכן, הוסיפו את הברוקולי וטגנו לעוד כ- 4 דקות, עד שהברוקולי יתרכך גם כן. הסירו מהאש והוסיפו לתערובת הבצל.
-
פזרו ½ כפית מלח על תערובת הירקות וערבבו היטב.
אופן הכנת בלילת חלב וסידור השכבות:
-
העבירו את הקמח לסיר בישול. הוסיפו בהדרגה את החלב וערבבו היטב במטרפה כך שלא ייווצרו גושים. חממו את הסיר והביאו לרתיחה על אש בינונית. בשלו כ-2 דקות תוך בחישה מתמדת, עד שהקמח והחלב יתעבו ויסמיכו. הסירו מהאש.
-
הוסיפו ½ כוס פרמז'ן, ½ כפית מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו את התרד הקצוץ אל תוך תערובת הקמח והחלב.
-
בקערה אחרת ערבבו היטב את גבינת הקוטג' יחד עם גבינת המוצרלה.
-
בתבנית אפייה מלבנית משומנת קלות(20*30), שפכו בצורה אחידה ½ כוס של תערובת התרד. כסו את שכבת התרד בארבע אטריות לזניה.
-
כסו את אטריות הלזניה ב-½ מתערובת הגבינות, צקו מעל ½ מתערובת הירקות ולבסוף כוס נוספת של תערובת התרד.
-
חזרו על סדר הוספת השכבות (אטריות לזניה, ½ מתערובת הגבינות, ½ מתערובת הירקות, ומעט מתערבות התרד) עד שלבסוף השכבה האחרונה שלכם תהיה ארבע האטריות האחרונות של הלזניה.
-
את שארית תערובת התרד מרחו בצורה אחידה על שכבת האטריות האחרונה ופזרו מעל את ½ הכוס הנותרת של גבינת הפרמז'ן ו-½ הכוס הנותרת גבינת המוצרלה.
-
כסו בנייר אלומיניום ואפו בתנור הדלוק למשך 20 דקות.
-
לאחר מכן, הסירו את נייר האלומיניום ואפו עוד 20 דקות נוספות או עד שהגבינה שמעל מבעבעת ומשחימה.
-
לפני ההגשה, המתינו כ-10 דקות כך שהלזניה תתקרר מעט.
מקור: רוני ל.