קינוחים, עוגיות ומאפים הם בהחלט בעיה בחג הפסח, כי הם כמעט ולא קיימים, ואלו שכן פשוט לא כל כך טעימים למען האמת. במקום להתפשר על עוגיות קנויות שיש לכולם בבית ושמספיק לנו ביס אחד מהן לכל השנה, למה שלא תכינו קינוחים נהדרים בעצמכם? בעזרת המתכונים הבאים זה בדיוק מה שתוכלו לעשות בסוף הסדר, אפילו אם מדובר בארוחה בשרית משום שחלקם הגדול פרווה. שתוכלו להגיש גם בסוף הארוחה, כי חלקם הגדול פרווה. שימו לב עם זאת שחלק מהקינוחים מכילים קטניות ויכול להיות שתעדיפו להימנע מהם. כך או כך שיהיה לכם פסח שמח וטעים!
לימון מוסיף המון, את זה כולנו כבר יודעים – וגם לחג נפלא כמו פסח לא תזיק תוספת מתוקה-חמצמצה של עוגת לימון מיוחדת במינה, כשרה לחג ומקושטת בזיגוג מיוחד דמויי קרח, שמזכיר לנו שהחורף הקר עבר והאביב מתחיל עכשיו.
ניחוח הקוקוס של העוגיות האלה ימלא את הבית ויעלה חיוך על פניכם. לאלו מכם שנמנעים מגלוטן מסיבות שונות, מומלץ לנסות את המתכון המעולה והפשוט הזה לעוגיות שאמנם לא מכילות גלוטן, אך יש להן טעם עשיר.
אין מי שלא מכיר את הקינוח הים-תיכוני המרענן – מלבי. לכן, כאשר יש גרסה אחרת וטעימה לא פחות שלו, כדאי ומומלץ לנסות אותה ומהר. במתכון למלבי פרווה הזה החלב הרגיל הוחלף בחלב שקדים, כך שמדובר בקינוח פרווה קר ונפלא וכן גם כשר לפסח.
כשאומרים עוגיות בוטנים, רבים נוטים לחשוב על עוגיות מסורתיות לפסח שלא כולם מחבבים... לקראת המימונה או אירועים מיוחדים, המתכון הבא ישנה את דעתכם על העוגיות הללו בזכות הטעם הנפלא של התוצרים שתרצו לאכול מהם עוד ועוד.
את נשיקות המרנג אתם בטוח מכירים! הן פריכות, אווריריות, קטנות, בדרך כלל צבעוניות וכל ביס בהן גורם לפרץ רגשות מתוק בגוף, כאילו קיבלתם נשיקה מאדם אהוב.
אופן ההכנה שלהן פשוט למדי - מכינים אותן ממעט מאוד מרכיבים, אך זמן האפייה ארוך ותופס את התנור לכמה שעות טובות ומצריך הרבה סבלנות. המרנג מתאים לאפיית נשיקות, בסיס עוגיות, עיטור מאפים ועוד...
סביבת העבודה: חייב לעבוד בסביבת עבודה נקייה ויבשה לגמרי, אפילו כמות קטנה מאוד של שומן כמו בחלמון עלולה להרוס את המרנג.
חלבונים: כאמור, המרנג נהרס אם נכנסת אליו אפילו טיפת שומן, לכן חשוב מאוד להפריד בין החלמונים לחלבונים ולדאוג שלא תישאר טיפת חלבון. בשל העובדה שקל יותר להפריד ביצים כשהן קרות אפשר להפריד מראש, ולשמור עד שיגיעו לטמפרטורה הרצויה. אם החלטתם להשתמש בכל זאת בחלבונים קרים האריכו את משך ההקצפה.
מלח: הוספת המלח מאזנת את הטעמים, אפילו כמות קטנטנה מועילה בצורה גדולה.
צבעי מאכל או טעם: עדיף להשתמש בצבעי מאכל מג'ל או אבקה מאשר בצבעי מאכל נוזליים, כיוון שאלו חזקים יותר. מוסיפים את צבעי המאכל בכמות קטנה (כמה טיפות) ורק לאחר סיום תהליך ההקצפה, מערבבים קלות עם לקקן בתנועת קיפול, ולא במיקסר. אפשר גם להוסיף תוספות שאינן שומניות (כמו קפה), אך לא ממרח שוקולד, שהוא בדרך כלל שומני ועלול להרוס את ההקצפה.
זילוף: מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים מיד על תבנית עם נייר אפייה. שימו לב! אם תמתינו המרנג יאבד את המרקם היציב ויהפוך לנוזלי ובלתי ניתן לזילוף ועיצוב. כמות הנשיקות שתצא לכם תלויה בגודל הזילוף ובצורת הצנתר (פיית הזילוף) שתבחרו. אין ברשותכם שקיות זילוף? גזרו קצה שקית וזלפו, או העבירו תלוליות בעזרת שתי כפיות, צרו צורה מעניינת או שטחו.
אפייה: תהליך האפייה הוא למעשה ייבוש עדין של החלבונים. מומלץ לעשות זאת על הגדרת טורבו בתנור, בטמפרטורה יחסית נמוכה, כיוון שטמפרטורה גבוהה מידי עלולה לגרום לנשיקות להישרף. אפו במשך כ-3 שעות לנשיקות קטנות, ולפרק זמן ארוך יותר לגדולות. כאשר הן מתנתקות בקלות מנייר האפייה, סימן שהנשיקות מוכנות.
אחסון: לאחר צינון קל של הנשיקות (מומלץ להקפיד על כך כדי שלא תצטבר לחות שתרכך אותן), מומלץ לשמור אותן בקופסה אטומה, במקום מוצל ויבש ולא בתוך המקרר, אבל כן מותר להקפיא.
המקרון – עוגייה קלאסית ומרהיבה המורכבת משתי עוגיות מעט קריספיות מבחוץ, נימוכות ורכות מבפנים עם מילוי מענג במרכז כמו: גאנש, ריבות, שוקולד, קרם חמאה, פטיסייר, פיסטוק... העוגיות בד"כ לא מכילות גלוטן, ולכן הן משמשות כקינוח מושלם לחג הפסח ולמי שסובל מצליאק. יש הטוענים שהעוגייה עצמה ללא המילוי נוצרה באיטליה ע"י קונדיטור בשם מקרוני, כמה שנים טובות מאוחר יותר קונדיטור צרפתי בשם פייר דה פונטיין החליט להוסיף בין שתי העוגיות קרמים במגוון טעמים, וכך נולדה עוגיית הסנדוויץ' המרהיבה.
ישנן 2 שיטות להכנת המקרונים:
בשתי השיטות מתקבל מרקם פריך מושלם, בשיטה הצרפתית קל יותר לאחד את תערובת המרנג עם השקדים. במתכון הבא בחרתי בדרך הקלה יותר והצרפתית.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות מקרון:
אבקת/ קמח שקדים: העוגיות עשויות מקמח/אבקת שקדים ולא קמח רגיל, וזה מה שמעניק להן את המרקם הייחודי והרך. מומלץ לנפות ולהעביר דרך מסננת את הקמח/אבקה כדי להיפטר מחתיכות וגושים שיהרסו את המרקם החלק.
החלבונים: כדי להגיע למרקם האוורירי והתפוח משתמשים רק בחלבונים מיושנים בטמפרטורת החדר. חלבון מיושן – חלבונים שהופרדו מהחלמון ונשמרו לפחות יום בטמפ׳ החדר או במקרר, יישון החלבונים הוא זה שמשפיע על המרקם המושלם ומונע סדקים בעוגייה. אפשר גם להשתמש בחלבונים טריים בטמפ׳ החדר, אבל פחות מומלץ. רק חשוב לדאוג שלא תחדור טיפת חלמון לחלבון שעלול לפגוע בהקצפה.
צביעה: כדאי להשתמש בצבע מאכל ג'ל, שהוא חזק יותר מצבע רגיל. קחו בחשבון שהצבע דוהה במהלך האפייה ומתבהר. לירוק מוסיפים מעט מחית פיסטוק, לוורוד פטל, לסגול אוכמניות, ולחום קפה או שוקו.
קיפול התערובת: חשוב לקפל את התערובת בעזרת מרית רק עד קבלת מרקם מבריק וסמיך, קיפול מועט מידי יגרום למקרונים ליצור כיפות וגבשושיות, קיפול יתר יגרום לבלילה להיות שטוחה ולא לתפוח כראוי.
זילוף: הדרך הנכונה להכין את העוגיות היא ע"י זילוף עם פיה עגולה על גבי נייר אפייה או סיליקון מיוחד. אם תחליטו להשתמש בכפיות או כל דרך אחרת העוגיות לא יצאו שוות ואחידות. אפשר לצייר על נייר האפייה עיגולים, אפשר להדפיס את התרשים שלנו שתראו בהמשך ולהשתמש בו, או לרכוש משטח מיוחד עם ציורי עיגולים.
קישוט: אפשר לקשט את החלק העליון של המקרון - לאחר הזילוף ולפני הייבוש - עם סוכר, שוקולד מגורר, אבקת קקאו, סוכריות צבעוניות, אגוזים או פיסטוקים קצוצים...
מנוחה וייבוש: לפני הכניסה לתנור חשוב לתת למקרונים לנוח ולהתייבש, כך נוצר קרום שמונע סדקים במהלך האפייה.
אפייה: מומלץ באמצע האפייה לסובב ב-180 מעלות את התבנית בתוך התנור כדי שהאפייה תהיה אחידה. אם יוצאת כמות גדולה עדיף לחלק לשתי תבניות ולאפות בנפרד.
קירור: לאחר האפייה חשוב לצנן את המקורנים על נייר האפייה לפחות שעה, אם תנסו להוציא אותם לפני הקירור הם עלולים להישבר.
קירור לפני אכילה: לאחר זילוף המלית וחיבור "הסנדוויץ'" רצוי להכניס את המקרונים לכמה שעות לקירור ולא לזלול ישר. הלחות מהמלית בעת הקירור מחלחלת לתוך העוגייה וטעמה מתעצם, כך שהסבלנות משתלמת.
הפיכת המתכון לפרווה: החליפו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: