לימון מוסיף המון, את זה כולנו כבר יודעים – וגם לחג נפלא כמו פסח לא תזיק תוספת מתוקה-חמצמצה של עוגת לימון מיוחדת במינה, כשרה לחג ומקושטת בזיגוג מיוחד דמויי קרח, שמזכיר לנו שהחורף הקר עבר והאביב מתחיל עכשיו.
זמן הכנה:
שעתיים ו15 דקות
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים לעוגת לימון כשרה לפסח:
רכיבים לזיגוג קרח לעוגת לימון כשרה לפסח:
אופן הכנת העוגת לימון כשרה לפסח:
-
חממו מראש תנור לחום של 175 מעלות ושמנו תבנית מלבנית בגודל 23*13 ס"מ.
-
בקערה גדולה ערבבו יחדיו את קמח המצה לעוגה עם הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
-
העבירו את הביצים יחד עם הסוכר הלבן, המרגרינה, תמצית הווניל, כפית 1 מתמצית הלימון, מיץ הלימון, השמן הצמחי וצבע המאכל לקערת מערבל מזון, וערבלו על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
-
שפכו את התערובת מן המערבל לתוך הקערה עם תערובת קמח המצה, וערבבו עד שהמרכיבים יתחברו לכדי בלילה חלקה. שפכו את הבלילה לתוך התבנית המשומנת.
-
אפו בתנור עד שהעוגה מקבלת גוון חום בהיר, כ-45 דקות. תקעו קיסם בתוך העוגה – ואם הוא יוצא ממנה נקי, תוכלו להוציאה מהתנור ולתת לה להתקרר.
אופן הכנת הזיגוג קרח לעוגת לימון כשרה לפסח:
-
שפכו את כוס אבקת הסוכר לתוך קערה.
-
בקערה נפרדת הניחו את מלבין הקפה יחד עם המים, וערבבו אותם יחד עם כף אבקת הסוכר.
-
שפכו את תערובת מלבין הקפה לתוך קערת אבקת הסוכר, וערבבו בעזרת כפיות עד שמתקבלת תערובת זיגוג אחידה. הוסיפו פנימה ½ כפית תמצית לימון והמשיכו לערבב עוד קצת.
-
זגגו עם התערובת את עוגת הלימון שהכנתם. תנו להכל להתמצק, והגישו את העוגה לאורחים או לבני המשפחה הרעבים שלכם - בתיאבון!