מי יכול לסרב לעוגת לימון מצופה? לאחר שתלמדו להכין את המתכון הבא, לא תהיה לכם סיבה לוותר על הקינוח הנהדר והמרענן הזה!
אופן הכנת העוגה:
-
חממו את התנור מראש על 180 מעלות, ושמנו תבנית אפייה אינגליש קייק (תבנית מלבנית מוארכת).
-
בקערה בינונית, הקציפו יחד את חלב הסויה וחומץ התפוחים, והניחו בצד.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
-
חזרו אל הקערה הבינונית והוסיפו סוכר, שמן, מיץ לימון ותמצית לימון. ערבבו היטב.
-
כעת חזרו שוב אל הקערה הגדולה, צרו חור במרכז התערובת וצקו פנימה את רכיבי הקערה הבינונית. ערבבו ערבוב קל מאוד, רק לצורך איחוד הרכיבים.
-
צקו את הבלילה אל תוך התבנית, ואפו במשך 35-40 דקות או עד שקיסם שתכניסו אל התבנית ייצא נקי ויבש.
-
אפשרו לעוגה להתקרר למשך כ-10 דקות לפני שתוציאו אותה מהתבנית.
אופן הכנת הציפוי:
-
הקציפו יחד את חומרי הציפוי. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, הזליפו את הציפוי על גביה והמתינו שייתייבש.
מקור: נוגה ס.