מעבר לעובדה שהשילוב של תפוח עץ יחד עם קינואה הוא שילוב טעים וממכר, הוא גם בריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה. ידוע הרי שהקינואה עשירה בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים והיא אינה מכילה גלוטן, ולכן מהווה תחליף דגן מעולה. נוסף לכך אכילת תפוח מסייעת בשליטה על רמת הכולסטרול. כמובן שבמידה ואתם ממש ממהרים בבוקר, תוכלו בקלות לקחת את המאפינס איתכם לדרך.
אופן הכנת הבלילה הראשונה:
-
חממו מראש את התנור על 180° מעלות וסדרו 10 ניירות מאפינס על המגש המיועד לאפייה בתנור.
-
שימו בקערה גדולה את הבלילה הראשונה: תפוחים, סוכר הקוקוס/ סוכר חום, שמן, קינואה, תמצית וניל, חומץ סיידר תפוחים, פקאנים/ פירות יער וזרעי פשתן וערבבו הכל יחד.
אופן הכנת הבלילה השניה:
-
נפו את הקמח, הוסיפו חלב סויה, אבקת אפייה, סודה לאפייה ומלח. הוסיפו את קליפות הפסיליום ואת שיבולת השועל וערבבו הכל יחד עם העיסה מהסעיף הקודם.
-
קחו כוס מידה ומלאו מהתערובת כ-⅓ מהכוס, את התערובת שימו בתוך הנייר שמיועד למאפינס שיהיה כמעט מלא – הם לא יתנפחו בתנור לכן השתדלו למלא אותם כמה שיותר גבוה. כמו כן אם נדמה לכם שהתערובת לא נדבקת כמו שצריך אל דאגה, היא תתחבר נהדר בעת האפייה.
-
אפו את המאפינס במשך 40-35 דקות.
-
כשהמאפינס מוכנים המתינו חמש דקות לפני שתעבירו אותן לכלי המיועד והמתינו עד שיתקררו לגמריי לפני האכילה. ניתן גם להקפיא אותן ולאכול במהלך השבוע.
מקור: נעמה ארליך