פסח זו תקופה שחובבי הקינוחים לא ממש מצפים לה, אך לא בצדק. הטריק הוא לדעת איזו עוגה מצדיקה את הכנתה בגרסה כשרה לחג ואיזו לא, ועוגת התפוחים הבאה היא בהחלט גרסה מנצחת! אם אתם מעדיפים שהיא תהיה לחה, כמו שעוגה צריכה להיות, אל תתפתו לאכול אותה אחרי האפייה ואחסנו אותה למשך יום אחד בקופסת פלסטיק, וגם הציפוי שלה יהיה נימוח ולח. אם תעשו זאת תגלו בשמחה רבה שהעוגה הזו היא מתחרה רצינית לכל מאפה יבש וגרסת ברירת מחדל לקינוחים שרבים אוכלים בפסח.
רכיבים למתכון לעוגת תפוחים כשרה לפסח:
אופן הכנת הציפוי:
-
בקערה קטנה, ערבבו יחדיו את האגוזים, הסוכר והקינמון.
אופן הכנת המתכון לעוגת תפוחים כשרה לפסח:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות, שמנו קלות תבנית אפייה מזכוכית בגודל 20 ס"מ והניחו אותה במרכז התנור.
-
טרפו את הביצים בקערת מיקסר על מהירות בינונית. אחרי שהביצים קיבלו מרקם אחיד, טרפו בתערובת גם את הסוכר – 2 כפות בכל פעם – עד שמתקבלת תערובת סמיכה ומוקצפת.
-
הוסיפו לקערה את השמן, ערבבו היטב עם מרית ואז הוסיפו את קמח המצות וערבבו היטב שוב – התערובת תהיה סמיכה מאוד.
-
מרחו חצי מהתערובת בתוך התבנית שהכנתם, ופזרו מעליה חצי מתערובת הציפוי. סדרו חצי מכמות התפוחים מעל לציפוי (צרו עוד שכבות אם צריך), ופזרו מעליהם את הצימוקים. מרחו על הכל את שארית התערובת כך שתכסה את התפוחים, סדרו מעליה את שאר התפוחים ופזרו מעל את שארית תערובת הציפוי.
-
הכניסו לתנור ואפו למשך שעה ורבע, או עד שצדי העוגה נפרדים בקלות מתבנית האפייה והחלק העליון שלה מתחיל להתקרמל. העוגה צריכה להיות לחה מבפנים, לכן לא יעזור לבדוק אותה עם קיסם.
-
תנו לעוגה להתקרר בתוך התבנית למשך מספר שעות בטמפרטורת החדר לפני שתחתכו אותה למנות.