בעזרת המתכון הזה תוכלו להכין את אחד מן הממתקים הטעימים ביותר במטבח העיראקי אשר לא מוכר לכל; הוא מכונה "מאן אל-סמה", כלומר "מן משמים". את הממתק הזה נהגו להכין ולחלק בחגים מיוחדים כמו פורים, ראש השנה ובגרסה ללא קמח חיטה בפסח. לאחר שתכינו את המתכון המיוחד הזה לא תצליחו להיגמל מהטעם המתוק, מהרכות המפנקת והנימוחות של הממתק המשובח הזה, שמזכיר מאוד את הנוגט הצרפתי.
אופן הכנת הממתק:
-
המיסו את הסוכר עם סירופ התירס, מלח ומים בקלחת תוך ערבוב קל מעת לעת, וצרו סירופ מעט דביק ולא נוזלי מדי.
-
הקציפו את החלבונים בזמן שהסירופ מתבשל, עד לקבלת קצף אוורירי ומבריק.
-
כאשר הסירופ מוכן, צקו ¼ מהכמות שלו אל תוך קצף החלבונים תוך ערבול עם המיקסר. המשיכו לבשל את שאר הסירופ במשך כמה דקות נוספות עד לטמפרטורה של 135 מעלות (תוכלו לבדוק זאת ללא מדחום סוכר על ידי טפטוף טיפת סירופ למים קרים. כאשר תוציאו את טיפת הסירופ שהתגבשה במים עם האצבעות, תצליחו ליצור כדור קשה ולא גמיש), הוסיפו את שאר הסירופ בהדרגה עד תומו, ועד להיווצרות קציפת חלבונים סמיכה כמו של קרמבו ואף קצת יותר.
-
הוסיפו את ההל, החמאה והאגוזים וערבבו היטב.
-
צקו את התערובת על תבנית שטוחה משומנת ומקומחת קלות בגודל 35X25 ס"מ. לאחר מכן הניחו לה לנוח במקום מוגן ומוצל למשך כ-12 שעות.
-
כעת חתכו ריבועים קטנים מהתערובת. כדררו כל ריבוע לכדור בגודל הרצוי וגלגלו על מעט קורנפלור כדי למנוע הדבקות.
-
צננו והגישו.