header

מתכון לממתק חלביצה עיראקי

בעזרת המתכון הזה תוכלו להכין את אחד מן הממתקים הטעימים ביותר במטבח העיראקי אשר לא מוכר לכל; הוא מכונה "מאן אל-סמה", כלומר "מן משמים". את הממתק הזה נהגו להכין ולחלק בחגים מיוחדים כמו פורים, ראש השנה ובגרסה ללא קמח חיטה בפסח. לאחר שתכינו את המתכון המיוחד הזה לא תצליחו להיגמל מהטעם המתוק, מהרכות המפנקת והנימוחות של הממתק המשובח הזה, שמזכיר מאוד את הנוגט הצרפתי.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממתק חלביצה עיראקי מקור תמונה: tasteofbeirut
רכיבים לממתק:
סוכר - 2 כוסות
סירופ תירס - ½1 כוסות
מלח - ¼ כפית
מים - ¼ כוס
הל - 1 כפית (טחון)
חמאה - 50 גרם
אגוזים - ½1 כוסות (תערובת של שקדים, אגוזים, פיסטוקים ופקאנים קלויים)
קורנפלור - מעט
אופן הכנת הממתק:
  1. המיסו את הסוכר עם סירופ התירס, מלח ומים בקלחת תוך ערבוב קל מעת לעת, וצרו סירופ מעט דביק ולא נוזלי מדי.
  2. הקציפו את החלבונים בזמן שהסירופ מתבשל, עד לקבלת קצף אוורירי ומבריק.
  3. כאשר הסירופ מוכן, צקו ¼ מהכמות שלו אל תוך קצף החלבונים תוך ערבול עם המיקסר. המשיכו לבשל את שאר הסירופ במשך כמה דקות נוספות עד לטמפרטורה של 135 מעלות (תוכלו לבדוק זאת ללא מדחום סוכר על ידי טפטוף טיפת סירופ למים קרים. כאשר תוציאו את טיפת הסירופ שהתגבשה במים עם האצבעות, תצליחו ליצור כדור קשה ולא גמיש), הוסיפו את שאר הסירופ בהדרגה עד תומו, ועד להיווצרות קציפת חלבונים סמיכה כמו של קרמבו ואף קצת יותר.
  4. הוסיפו את ההל, החמאה והאגוזים וערבבו היטב.
  5. צקו את התערובת על תבנית שטוחה משומנת ומקומחת קלות בגודל 35X25 ס"מ. לאחר מכן הניחו לה לנוח במקום מוגן ומוצל למשך כ-12 שעות.
  6. כעת חתכו ריבועים קטנים מהתערובת. כדררו כל ריבוע לכדור בגודל הרצוי וגלגלו על מעט קורנפלור כדי למנוע הדבקות.
  7. צננו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.